Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2022

 Επίσημη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τμήματος Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτελούμενη από τους πρώην αναπληρωτές Υπουργούς Άμυνας κ.κ. Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Ρήγα, τον αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας, κ. Γιώργο Τσίπρα και τον συντονιστή θεμάτων Άμυνας, κ. Γιώργο Μπαλάφα, είχε χθες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στη Βουλή, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δημήτριο Μεθενίτη, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, Αλέξανδρο Σγουρό, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Ευάγγελο Κουτρουφίνη και το μέλος του ΔΣ, Ανδρέα Σαλιων.

 Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, κατά το οποίο συζητήθηκε μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην καθημερινότητά τους και επί των οποίων παραδόθηκε λεπτομερές ενημερωτικό (ενδεικτικά: αποστρατείες ΕΠΟΠ λόγω ηλικιακών ορίων, παραιτήσεις στις ΕΔ, επίλυση μισθολογικών και σταδιοδρομικών αδικιών Αξιωματικών προελεύσεως ΑΣΣΥ και ΕΜΘ, εξορθολογισμός οικονομικών αποζημιώσεων και καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων κλπ. Έμφαση δόθηκε, ωστόσο, στην πρόσφατη ενέργεια αδικίας και απαξίωσης των στελεχών των ΕΔ έναντι των στελεχών των ΣΑ με το περιβόητο έκτακτο οικονομικό βοήθημα των 600 €.

 Υπό αυτό το πνεύμα έγινε μνεία σε όλες τις διατάξεις μέριμνας που νομοθετήθηκαν την περίοδο 2015-19 που, δυστυχώς, έχουν καταστεί ανενεργά λόγω μη εφαρμογής, ή που καταργούνται σταδιακά ή βάλλονται με προφανή σκοπό να απαξιωθούν, γεγονός που επιδεινώνει την υφιστάμενη κατάσταση των στρατιωτικών.

 Παράλληλα, σχολιάστηκε με προβληματισμό το πλήθος των οικονομικών εκκρεμοτήτων που διατηρεί η Πολιτεία έναντι των στρατιωτικών, όπως η μη καταβολή της αποζημίωσης νυκτερινής εργασίας, που είχε θεσμοθετηθεί το 2017. Εξάλλου, όπως τονίστηκε από την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ, η τελευταία φορά που οι στρατιωτικοί έλαβαν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους ήταν πριν από τα Χριστούγεννα του 2018, κάτι που συζητείται ακόμα ανάμεσα στο προσωπικό των ΕΔ.

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι υφίσταται έμπρακτο ενδιαφέρον από πλευράς Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την περαιτέρω ανάδειξη των προβλημάτων και σε αυτό το πλαίσιο του οποίου ζητήθηκε από την Ομοσπονδία μας η συνδρομή της στην ανάδειξη θεμάτων. Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προς όφελος των εν ενεργεία στρατιωτικών.