Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Στη ΒτΕ φέρνει το θέμα με την υψηλή τιμή στα αντισηπτικά υγρά που πωλούνται στο ΚΨΜ του 298 Μ/Κ ΤΕ στη Σάμο και η ΜέΡΑ 25, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 749/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ), ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς :             Υπουργό Εθνικής Άμυνα κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

ΘΕΜΑ :          Διάθεση αντισηπτικών στα ΚΨΜ με υψηλή τιμή.

……………………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, γνωστοποιήσατε ότι έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, στην 441 Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 20.000 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων, για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ λειτουργούν δύο γραμμές παραγωγής ανά οκτώ ώρες, κατασκευάζοντας ημερησίως 1.200 φιάλες των 400 χιλιοστόλιτρων ή 5.000 φιάλες του ενός λίτρου, για την κάλυψη των αναγκών διοικητικής μέριμνας που προκύπτουν βάσει του ολοκληρωμένου σχεδιασμού υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει από τα Επιτελεία.

Παρά ταύτα,  σε ΚΨΜ Μονάδων, όπως -ενδεικτικά- στο 298 Μ/Κ ΤΕ στη Σάμο, πωλείται αντισηπτικό διάλυμα (συσκευασία 100 ml) αντί του ποσού των τριών ευρώ και πενήντα λεπτών (3,50 €), ενώ  στο διαδίκτυο η αντίστοιχη τιμή φθάνει μόλις τα δύο ευρώ και εξήντα λεπτά (2,60 €).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Πόσες φιάλες  αντισηπτικού κατασκευάσθηκαν από την 441 Αποθήκη Βάσης και πού διατέθηκε αυτή η παραγωγή ;
  2. Τα αντισηπτικά διατέθηκαν στις στρατιωτικές μονάδες, για τις ανάγκες του προσωπικού, ή δεν προορίζονταν για το προσωπικό ;
  3. Γιατί, οι Υπηρεσίες δεν μερίμνησαν – ως ώφειλαν – για τη διάθεση των αντισηπτικών, σε τιμή ακόμη και χαμηλότερη από αυτήν του ελευθέρου εμπορίου, για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών στους στρατώνες ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής 

Σοφία  Σακοράφα

ΜΕΡΑ 25 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΨΜ ΑΝ... by ΠΟ ΕΣ on Scribd