Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 800/2020 έγγραφό μας , σχετικά με τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, λόγω κορωνοϊού, στην καταβολή της δαπάνης για τις λογοθεραπείες - εργοθεραπείες κλπ τέκνων στρατιωτικών και το ερώτημα που κατατέθηκε στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλέυτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ (δείτε εδώ), ο αρμόδιος ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής απάντησε ότι:

Κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, στα απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή του δικαιούμενου ποσού δαπάνης λογοθεραπειών, εργοθεραπειών, παρακολούθησης από παιδοψυχίατρους και ειδικούς παιδαγωγούς είναι, μεταξύ άλλων, η απόφαση από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του, κατά περίπτωση, Κλάδου των Γενικών Επιτελείων, μέγιστης διάρκειας μέχρι ένα (1) έτος.

Κατά την περίοδο των έκτακτων συνθηκών της υγειονομικής κρίσης, τόσο οι αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, όσο και οι Οικονομικές Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, συνέχισαν απρόσκοπτα το έργο τους, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των στελεχών και των οικογενειών τους.

Επιπροσθέτως, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων προσβασιμότητας των ασφαλισμένων του ΥΠΕΘΑ σε δημόσιες δομές υγείας και Υγειονομικές Επιτροπές αναφορικά με τις εν θέματι δαπάνες, αλλά και για την αρτιότερη κάλυψη των αναγκών τους, τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων εξέδωσαν σχετικές διαταγές, ώστε να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια που υπάρχουν για την άμεση καταβολή του δικαιούμενου ποσού δαπάνης των εν λόγω θεραπειών.

Εν κατακλείδι, η ευαισθησία και η μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα του ΥΠΕΘΑ, και δεν εξαντλείται μόνο κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, αλλά διαρκώς σχεδιάζουμε, αναπροσαρμόζουμε και λαμβάνουμε σειρά μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των στελεχών και των οικογενειών τους.

ΚΚΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd