Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Στη Βουλή των Ελλήνων θα κληθούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, σχετικά με τη διάθεση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε πύλες εισόδου της Χώρας (αεροδρόμια και λιμάνια), μετά το ερώτημα που κατατέθηκε, με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1023/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ), ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας 

Θέμα: Διάθεση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για ελέγχους σε σημεία εισόδου της χώρας, λόγω κορονοϊού. 

     Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η κυβέρνηση ζήτησε τη διάθεση 140 στελεχών (αξιωματικών - πιθανώς ιατρών και βοηθών - πιθανώς νοσηλευτών) των Ενόπλων Δυνάμεων, για να πραγματοποιούν ελέγχους σε σημεία εισόδου στη χώρα μας, λόγω κορονοϊού.

     Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, με δεδομένη την υποστελέχωση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, των Κινητών Χειρουργικών Νοσοκομείων Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), αλλά και των ιατρείων σε στρατιωτικές μονάδες.

     Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τις περιοδείες που έχει πραγματοποιήσει σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία, αλλά και από επιστολές στρατευμένων, έχουν επισημανθεί οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

     Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Στρατιωτικά αλλά και σε όλα τα Νοσοκομεία, εφαρμόζει την πολιτική της εκ περιτροπής εργασίας και της ανακυκλούμενης ανεργίας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να καλύψει μέρος των αναγκών που υπάρχουν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, αλλά και σε όλα τα Νοσοκομεία. Περαιτέρω και με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας, η κυβέρνηση, από τη μία διαφημίζει ότι τα οικονομικά της χώρας βρίσκονται σε καλό σημείο και ότι πολύ σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία, ενώ, από την άλλη, χρησιμοποιεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καλύπτοντας την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού σε θέσεις και εργασίες, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ.

     Ταυτόχρονα με τις αποφάσεις της αυτές, για τη διάθεση στελεχών σε σημεία εισόδου της χώρας για ελέγχους λόγω κορονοϊού, μειώνει ακόμη περισσότερο το προσωπικό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,

  1. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στα σημεία εισόδου της χώρας, με την ανάκληση της απόφασής της για διάθεση στρατιωτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών αυτών;
  2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να γίνουν μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, μόνιμου προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, για την κάλυψη των αναγκών όλων των Νοσοκομείων;
  3. Ποιο το ύψος των χρηματικών ποσών που δίνονται (εάν δίνονται) και από ποιον φορέα για την κάλυψη των ως άνω αναγκών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;
  4. Υπό ποιο νομικό καθεστώς θα διατεθούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την κάλυψη των ως άνω αναγκών;
  5. Ποια τα ποσοστά υποχρεωτικής στελέχωσης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των ΚΙΧΝΕ σε καιρό ειρήνης, ποια η πραγματική στελέχωσή τους και ποια μετά την αποδέσμευση των 140 στελεχών, από επιχειρησιακές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων; 

Οι βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd