Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 846/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ), σχετικά με τη μη καταβολή όλου του ναύλου ακτοπλοϊκού πλοίου κατά τη μετακίνηση συναδέλφων μας από την Κρήτη προς τον Πειραιά, για υπηρεσιακούς λόγους, και τα ερωτήματα που κατέθεσαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ήτοι: ΚΚΕ (δείτε εδώ), ΜέΡΑ25 (δείτε εδώ) και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (δείτε εδώ), ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, απήντησε ως εξής:   

Σε απάντηση των εν θέματι Ερωτήσεων, κατά λόγο αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σας γνωρίζουμε ότι η αποζημίωση δαπανών μετακίνησης για εκτέλεση υπηρεσίας στελεχών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) καθορίζεται από την ακόλουθη νομοθεσία:

α) στην παρ. 5 του άρθρου 9 του π.δ. 200/1993 (Α’ 75), ορίζεται ότι: «Οι στρατιωτικοί δικαιούνται να χρησιμοποιούν τις παρακάτω θέσεις στα μαζικά μέσα συγκοινωνίας: α. Στρατηγοί, Αντιστράτηγοι του ΣΞ και εξομοιούμενοι του ΠΝ και ΠΑ, μονόκλινη κλινάμαξα 1 ης θέσης σιδηροδρόμου, διαμέρισμα πολυτελείας πλοίου ή πρώτη θέση αεροπλάνου.»,

β) στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 2685/1999 (Α΄ 35), ορίζονται οι θέσεις των μετακινούμενων στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, ανάλογα με την ιδιότητά τους και το βαθμό που κατέχουν και

γ) στην υπ’ αριθμ. 3324.1/01/13/ 15-07-2013 (Β’ 1728) Απόφαση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, στην οποία προβλέπεται ότι το εν ενεργεία προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Λ/Φ), το οποίο ταξιδεύει για υπηρεσιακούς λόγους, δικαιούται 100 % έκπτωση στους ναύλους των ακτοπλοϊκών πλοίων με την επίδειξη της υπηρεσιακής του ταυτότητας, χωρίς να αναφέρεται περαιτέρω η κατηγορία της θέσης ή κλίνης στο πλοίο.

Ως εκ τούτου, πλην των ανωτέρω, δεν δικαιολογείται η παροχή οποιασδήποτε κατηγορίας καμπίνας πλοίου.

Σημειώνεται ότι σε μεγάλο αριθμό πλοίων δεν υφίσταται η διάκριση θέσεων «Α’ θέση με κλίνη», «Β’ θέση με κλίνη» κ.λπ., αλλά «Ενιαία», «Οικονομική», «Διακεκριμένη», «Διακεκριμένη με κλίνη» κ.λπ. H αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών έχει προτείνει να συμπεριληφθούν οι ανωτέρω διακρίσεις στο νέο προεδρικό διάταγμα περί οδοιπορικών εξόδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 της Υποπαραγράφου Δ9 του ν. 4336/2015 (Α’ 94).

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΝΑΝΠ by ΠΟ ΕΣ on Scribd