Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το θέμα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για τη συνυπηρέτησή τους με τις/τους στρατιωτικούς, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1101/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 191/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.) (δείτε εδώ) έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ερώτημα που κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Μπούμπας Κωνσταντίνος, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ, 17/07/2020

Του: Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Σερρών

Προς: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Συνυπηρέτηση αναπληρωτών Εκπαιδευτικών μετά των συζύγων τους Στρατιωτικών»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως μας έχει πληροφορήσει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ), εγείρεται ζήτημα αποσαφήνισης του άρθρου 21Α , του νόμου 2946/2001, σχετικά με το εάν η απόσπαση εκπαιδευτικών επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης, όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει έως είκοσι (20) χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα, όπου υπηρετεί ο/η σύζυγος στρατιωτικός και για όσο χρόνο υπηρετεί ο/η εν λόγω στη μονάδα αυτή, ακόμα και όσον αφορά στις/στους αναπληρωτές/ώτριες συζύγους. Το συγκεκριμένο γεγονός, όπως αντιλαμβάνεστε, αφορά στην ανάγκη διάσωσης και συνοχής της οικογενειακής θαλπωρής και διαβίωσης, λόγω του ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν, εκ των προτέρων, εάν θα τοποθετηθούν σε περιοχή ευρισκόμενη πλησίον της μονάδας τοποθέτησης του/της συζύγου, με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, πράγμα που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κος Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην αποσαφήνιση ή στη σχετική τροποποίηση του ανωτέρω άρθρου νομοθεσίας, έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που είναι σύζυγοι στρατιωτικών, ώστε να τοποθετούνται οι πρώτοι σε υπηρεσιακές θέσεις πλησίoν των στρατιωτικών συζύγων τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd