Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1189/2020 έγγραφό μας και το αίτημα της Ομοσπονδίας μας για χορήγηση, με μέριμνα και έξοδα της Υπηρεσίας, της υποχρεωτικής πλέον, σύμφωνα με σχετική κοινή υπουργική απόφασης χρήσης μη ιατρικής μάσκας προστασίας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού στο σύνολο της Επικράτειας, μεταξύ των οποίων και εντός στρατοπέδων, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), και σε όλες τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας.πέδων μασκών μιας χρήσης, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Δωρεάν χορήγηση μη ιατρικής μάσκας προστασίας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους.

Η κυβέρνηση με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επέβαλε την υποχρεωτική χρήση της μη ιατρικής μάσκας προστασίας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού στο σύνολο της Επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και σε όλες τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας.

Για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους, λόγω του ωραρίου απασχόλησης, αλλά και των υπηρεσιών καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, απαιτείται η αγορά σημαντικού αριθμού μασκών, γεγονός που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να χορηγήσει άμεσα δωρεάν μάσκες σε όλους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη δωρεάν εξασφάλιση μασκών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd