Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1247/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), αναφορικά με τη μη εισέτι αποζημίωση των στελεχών (ιατρών, νοσηλευτών) που διατέθηκαν στο αεροδρόμιο της Λήμνου για την εξέταση (για Covid-19) των προσώπων που εισέρχονται στη Χώρα, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη 

Θέμα: Έξοδα διάθεσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε αεροδρόμια και λιμάνια. 

      Σύμφωνα με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), γίνεται γνωστό ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διατέθηκε στο αεροδρόμιο της Λήμνου για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων για τον κορονοϊό δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα.

      Η κυβέρνηση σε ερώτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σχετικά με τις δαπάνες περί οδοιπορικών εξόδων και εξόδων διαμονής και σίτισης, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ιατροί, νοσηλευτές) που διατέθηκαν και συνεχίζουν να διατίθενται σε σημεία εισόδου, αεροδρόμια και λιμάνια, απάντησε ότι θα καλύπτονται, από τον προϋπολογισμό εξόδων του Ειδικού Φορέα «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,

  1. Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έλαβαν κάποιο ποσό οι διατιθέμενοι στρατιωτικοί στο αεροδρόμιο της Λήμνου;
  2. Ποια τα ποσά που προϋπολογίστηκαν στα έξοδα του Ειδικού Φορέα «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» για τα οδοιπορικά έξοδα και τα έξοδα διαμονής και σίτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διατέθηκαν σε σημεία εισόδου της Χώρας καθώς και σε αεροδρόμια και λιμάνια;
  3. Σε ποιον φορέα καταβλήθηκαν τα προϋπολογισθέντα ως άνω ποσά;
  4. Τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την καταβολή των κονδυλίων για τα παραπάνω οδοιπορικά έξοδα; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΔ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd