Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ (δείτε εδώ), με αφορμή το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1201/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 09/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου - Μαγνησίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.), σχετικώς με την παύση λειτουργίας του ΣΤΕΠ της 32ας ΤΑΞΠΖΝ και την ερώτησή του, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στη ΒτΕ, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απαντά ότι:

Η διάθεση του υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στα σημεία ελέγχου εισόδου της χώρας για δειγματοληπτικό έλεγχο, στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης, πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του κυρίου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για την προστασία του πληθυσμού από τη διασπορά του ιού, από την 1η Ιουλίου τρέχοντος έτους και για αρχικό διάστημα τριών μηνών. 

Αναφορικά με τη λειτουργία του Σταθμού Επανακτησίμων (ΣΤΕΠ) της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ήδη έχει αρθεί η αναστολή λειτουργίας του για τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, όπως επίσης και για τα Σαββατοκύριακα.

Συναφώς σας γνωρίζεται ότι, δεν προβλέπεται πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για λειτουργία των ΣΤΕΠ εκτός ωρών υπηρεσίας.

Δεν έχουν αναφερθεί δυσχέρειες λειτουργίας πέραν του εργασίμου ωραρίου σε άλλα ΣΤΕΠ, ανά την επικράτεια, εξαιτίας έλλειψης ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού.

ΚΚΕ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΠ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd