Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

24
Τετ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 16/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου - Μαγνησίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.) σχετικώς με τη μη καταβολή του ανταποδοτικού επιδόματος EUROCONTROL στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (ΕΕΚ), το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κ. Κυριάκο Βελόπουλο, ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θεσσαλονίκη, 23/09/2020

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς: κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Μισθολογική Πολιτική Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ)»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.-Μ. (Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου- Μαγνησίας) με αρ. πρωτ. 10/16 Σεπ. 2020, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αποτελεί για την Ελλάδα τον πάροχο των υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Εναέριας Κυκλοφορίας, ο οποίος, από το έτος 1999, εισπράττει τα αποδιδόμενα τέλη από τον διοικητικό μηχανισμό «EUROCONTROL», μέρος των οποίων, μέσω ειδικών λογαριασμών, αποδίδεται στο προσωπικό της ΥΠΑ, ως κίνητρο βελτίωσης της υπηρεσιακής τους απόδοσης. Όμως, στα αεροδρόμια της ΠΑ και συγκεκριμένα, στα Α/Δ Ακτίου, Ανδραβίδας, Αράξου, Καλαμάτας, Ν. Αγχιάλου, Σκύρου και Χανίων υπηρετούν αποκλειστικά στρατιωτικοί ΕΕΚ, οι οποίοι, παρέχουν πιστοποιημένα ισοδύναμο επίπεδο υπηρεσιών αεροναυτιλίας με την ΥΠΑ, σε στρατιωτικά αλλά και πολιτικά αεροσκάφη, καθ’ ότι, σύμφωνα με το «ΒΔ 636/1972», είναι και κάτοχοι πτυχίων και ειδικοτήτων, που απονέμονται από την ΥΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Λήμνου οι ανωτέρω υπηρεσίες παρέχονται εξίσου από ελεγκτές της ΠΑ και της ΥΠΑ. Τονίζεται, επίσης ότι, οι υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Εναέριας Κυκλοφορίας στα αεροδρόμια κοινής χρήσης (ΥΠΑ - ΓΕΑ) παρέχονται από ελεγκτές της ΠΑ, αδαπάνως, επ’ ωφελεία της ΥΠΑ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεσθε να προβείτε στη σύσταση ειδικού λογαριασμού, επ’ ωφελεία του Στρατιωτικού Προσωπικού Ε.Ε.Κ., της Π.Α. και να εντάξετε τους τελευταίους στους δικαιούχους αποζημιώσεων των διανεμόμενων τελών του «EUROCONTROL», που παρέχει, πιστοποιημένα, ισοδύναμο επίπεδο υπηρεσιών αεροναυτιλίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ EUROCONTROL by ΠΟ ΕΣ on Scribd