Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1365/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 75/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), σχετικώς με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μη καταβολή μέρους της δαπάνης που κατέβαλλαν στρατιωτικοί για λογοθερεπείες/εργοθεραπείες τέκνων τους που έλαβαν χώρα με τηλεδιάσκεψη, λόγω covid-19, ελλείψει κρατικής τιμής και το ερώτημα που κατατέθηκε στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ο ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής απαντά ότι:

Κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, θεραπευτές και κέντρα ειδικών θεραπειών που παρέχουν μεμονωμένες θεραπείες, οιασδήποτε νομικής μορφής, δεν εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις που διέκοψαν την λειτουργία τους με απόφαση δημόσιας αρχής.

Συνεπώς, κατόπιν των παραπάνω, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων, αποζημιώθηκαν όλες οι δαπάνες για λογοθεραπείες και εργοθεραπείες από τα κέντρα που εξακολουθούσαν να λειτουργούν.

Συναφώς, σας γνωρίζεται ότι η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων (κρατικό τιμολόγιο) καθορίζεται από το Υπουργείο Υγείας με ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργών, κατόπιν γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 70 του ν.3918/11, η οποία και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από τα οικονομικά όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, θα εξετασθεί η δυνατότητα, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αποζημίωσης των περιπτώσεων λογοθεραπειών και εργοθεραπειών οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

ΚΚΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd