Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1575/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 17/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.) σχετικά με τη μη εισέτι καταβολή του πλήρους μισθού στους νέους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και τη μη καταβολή σε αυτούς του επιδόματος παραμεθορίου και του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών 

Θέμα: Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) 

Με έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), μεταφέρονται παράπονα Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), οι οποίοι παρά το γεγονός ότι διανύουν τον τρίτο (3ο) μισθολογικό μήνα από την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, μέχρι και σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί η μισθοδοσία τους παρά μόνο προκαταβολή.

Στα ανωτέρω έγγραφα μεταφέρεται επίσης ότι οι περισσότεροι από τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης δεν κατάγονται από τη Λήμνο, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται στη μίσθωση κατοικιών με υψηλά ενοίκια και λαμβάνοντας υπόψη και τα τρέχοντα έξοδά τους, η προκαταβολή δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες, ενώ και κατά την τρέχουσα μισθοδοσία για τον μήνα Νοέμβριο, δεν έλαβαν και πάλι κανονικά το μισθό τους.

Επίσης, τονίζουν ότι στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης δεν έχει καταβληθεί ούτε το επίδομα παραμεθορίου, όπως καταβάλλεται στα υπόλοιπα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά ούτε και το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση: 

  1. Για την κανονική καταβολή της μισθοδοσίας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης;
  2. Για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΟΠΛΙΤΩΝ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd