Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

24
Τετ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1600/2020 έγγραφό μας, σχετικώς με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διενέργεια εξετάσεων των στρατιωτικών στο 424 ΓΣΝΕ, μετά τη διάθεσή του για τα περιστατικά covid-19, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το βουλευτή Σερρών, κ. Κωνσταντίνο Μπούμπα, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σέρρες, 09/11/2020

Του: Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών

Προς: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα με τις Ετήσιες Υγειονομικές Εξετάσεις στο 424 ΓΣΝΕ»

Κύριε Υπουργέ

Όπως πληροφορούμαστε από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, πολλά Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας της συνδρομής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ) στα μέτρα κατά της πανδημίας, έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί όλα τα ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούσαν στις ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις των στελεχών. Με αφορμή την τρέχουσα υγειονομική κρίση, όμως, πρέπει να επαναξιολογηθούν και να επανεκτιμηθούν οι υγειονομικές ανάγκες των στελεχών και η συνδρομή της στρατιωτικής Υπηρεσίας προς αυτές.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε, λαμβάνοντας υπόψη ότι, είναι η δεύτερη φορά κατά το τρέχον έτος που λαμβάνει χώρα η μη ανταπόκριση του «424 ΓΣΝΕ» στις υγειονομικές καλύψεις των στελεχών, να εγκρίνετε την δωρεάν διεξαγωγή των εκκρεμών εξετάσεων (τακτικών και ετησίων) σε ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπίπτουν στην υγειονομική αρμοδιότητα του «424 ΓΣΝΕ»;

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 424 ΓΣΝΕ by ΠΟ ΕΣ on Scribd