Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η ακύρωση της δυνατότητας μετεγγραφής των φοιτητών αδελφών σπουδαστών παραγωγικών σχολών των ΕΔ, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1644/2020 έγγραφό μας θα απασχολήσει το Ελληνικό κοινοβούλιο, αφού με ερώτημά του το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Θέμα: Μετεγγραφές Φοιτητών Αδελφών Μαθητών Παραγωγικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων 

Σε έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αναφέρεται ότι ο νόμος 4332/2015 (ΦΕΚ Α΄ 76) και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ε΄ της παρ. 8 του άρθρου 21 αυτού και ειδικότερα με το τελευταίο εδάφιό της, όπως προστέθηκε με το άρθρο 35 του νόμου 4609/2019 (ΦΕΚ Α΄ 67, «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»), από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αδέλφια σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) ή Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας, έχουν δικαίωμα μετεγγραφής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του πρόσφατου και σε ισχύ πλέον νόμου 4692/2020 (ΦΕΚ Α΄ 12, «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις») της κυβέρνησής σας, η παραπάνω δυνατότητα καταργήθηκε, με την κατάργηση ολοκλήρου του άρθρου 21 του ν.4332/2015.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του ως άνω νόμου 4692/2020, που είναι πλέον σε ισχύ δεν παρέχεται η δυνατότητα μετεγγραφής και στα αδέλφια σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) ή Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την περιφερειακή ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας, όπως συμβαίνει με τους λοιπούς φοιτητές αδέλφια φοιτητών τμημάτων ΑΕΙ/ΑΕΑ. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα μετεγγραφής και στους/στις φοιτητές/τριες που είναι αδέλφια σπουδαστών που σπουδάζουν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) ή στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), τα οποία βρίσκονται σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την περιφερειακή ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΔ by ΠΟ ΕΣ on Scribd