Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το θέμα με την καθυστέρηση χορήγησης της ειδικής αδείας στα στελέχη που έχουν τέκνα ΑμεΑ, ειδικά αυτή την περίοδο που λόγω κορονοϊού οι διαδικασίες έχουν αλλάξει και ανέδειξε η Ομοσπονδία μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 465/2021 έγγραφό της, έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το βουλευτή της, βουλευτή Σερρών, κ. Κωνσταντίνο Μπούμπα, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σέρρες, 31/03/2020

Του: Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών

Προς: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στην έγκριση ειδικής άδειας των στελεχών με τέκνα ΑμΕΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως έχουμε πληροφορηθεί από στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων με παιδιά ΑμΕΑ, υπάρχουν τεράστια εμπόδια και κωλυσιεργίες, προκειμένου για την έκδοση της ειδικής άδειας που αιτούνται τα παραπάνω στελέχη, λόγω της τεράστιας γραφειοκρατίας, εν μέσω, μάλιστα, της τρέχουσας περιόδου, που χαρακτηρίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Προτίθεσθε να παρέμβετε ανάλογα, έτσι ώστε τα στελέχη με τέκνα ΑμΕΑ να διευκολυνθούν, αφ’ ενός, με την αρμόδια κατάθεση μόνον των άκρως απαραίτητων σχετικών δικαιολογητικών, και αφετέρου, με την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου αυτών των δικαιολογητικών, προς ταχύτερη χορήγησης της ανωτέρω άδειας;

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΜΕΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd