Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 846/2021 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 207/2021 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), η υποστελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ έρχεται στη ΒτΕ, με ερώτηση του βουλευτού Α΄ Ανατολικής Αττικής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κ. Αντώνη Μυλωνάκη, ως εξής: 

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 23/06/2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Υποστελεχωμένο το 212 ΚΙΧΝΕ »

Αξιότιμε Υπουργέ,

Στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 846/18-06-2021 επιστολή της Π.Ο.Ε.Σ επισυνάπτεται η υπ’ αριθμ. πρωτ. 207/18-06-2021 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στην οποία αναφέρονται τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που εμφανίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (πλην Έβρου).

Συγκεκριμένα, από το 212 ΚΙΧΝΕ μετατίθενται σε έτερες υγειονομικές Μονάδες, εκτός της Ξάνθης, δυο (2) νευρολόγοι, μια (1) αιματολόγος και τρεις (3) νοσηλεύτριες, χωρίς ωστόσο να καλύπτονται οι κενές θέσεις. Σύμφωνα με την άνω επιστολή από την μέρα που το 212 ΚΙΧΝΕ μετέπεσε σε ΚΙΧΝΕ από ΓΝΣ, προκλήθησαν τεράστια προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του στρατιωτικού προσωπικού στην ευρύτερη περιοχή.

Παρά τις προσπάθειες των εκάστοτε διοικήσεων Δ΄ Σώματος Στρατιάς, IV ΤΑΞΥΠ και Μονάδας για κάλυψη κενών θέσεων, τα προβλήματα διογκώνονται κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες προς τους ασθενείς περιορίζονται μόνο στις ειδικότητας που απομένουν, οι οποίες διαρκώς μειώνονται. 

Δυστυχώς, ασθενείς με χρόνια και άνοσα προβλήματα υγείας αναγκάζονται να μετακινούνται για θεραπείες και εξετάσεις σε άλλες δομές, όπως το 424 ΓΣΝΕ της Θεσσαλονίκης. Σημειωτέον δε, ότι η κατάσταση του πολιτικού νοσοκομείου Ξάνθης περιγράφεται ως οικτρή, από το ίδιο το ιατρικο-νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός το οποίο αυξάνει περαιτέρω την ταλαιπωρία.

Βάσει των ανωτέρω:

Ερωτάται ο Υπουργός:

1) Σε τι ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να επιλύσετε τα ανωτέρω προβλήματα υποστελέχωσης στο 212 ΚΙΧΝΕ που ταλαιπωρούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων;

2) Προτίθεσθε να αυξήσετε το προσωπικό το 212 ΚΙΧΝΕ και να το εξοπλίσετε με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να μετατραπεί εκ νέου σε ΓΝΣ, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

Αντώνιος Μυλωνάκης

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ 212 ΚΙΧΝΕ by ΠΟ ΕΣ on Scribd