Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Όπως ανέδειξε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 346/2021 έγγραφό της και ενισχύθηκε από την Ομοσπονδία μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1413/2021 έγγραφό της, η πληρωμή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών καθυστερεί για έξι (6) μήνες. Μετά από αυτά, το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής: 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Μη καταβολή ιατροφαρμακευτικών δαπανών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Με έγγραφά τους η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) διαμαρτύρονται διότι όπως επισημαίνουν, παρουσιάζεται σημαντική καθυστέρηση στην επιστροφή των χρημάτων, που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν καταβάλει για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, όπως ιατρικές επισκέψεις, παρακλινικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, χορήγηση επιδόματος τοκετού κ.α.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν στα έγγραφά τους η καθυστέρηση της καταβολής τους ξεπερνάει τους έξι (6) μήνες.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει μέτρα και να καταβάλει άμεσα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα ποσά που έχουν δαπανήσει για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.

Είναι γνωστό ότι οι πρόσφατες ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και το φυσικό αέριο, έχουν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό των στελεχών. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών που είναι σε εκκρεμότητα για τουλάχιστον εδώ και έξι (6) μήνες; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΔ by ΠΟ ΕΣ on Scribd