Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Τη στελέχωση του θεραπευτηρίου του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά ζητά η Ένωση Στρατωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.), με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 235/2021 έγγραφό της, το οποίο με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1463/2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, απευθυνόμενο, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αναζητά λύσεις:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Υποστελέχωση Θεραπευτηρίου Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α.), καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με έγγραφά τους αναδεικνύουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ναυτικό Οχυρά Σκαραμαγκά.

Τα προβλήματα αυτά εστιάζονται στην υποστελέχωση από ιατρούς του θεραπευτηρίου του ως άνω Οχυρού. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των στρατιωτικών, οι στρατεύσιμοι Δίοποι ιατροί, ως το μόνο προσωπικό που μπορούσε να συνταγογραφεί εξετάσεις και να θεωρεί βιβλιάρια υγείας, ολοκλήρωσαν τη θητεία τους και ήδη έχουν απολυθεί από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ, περαιτέρω, δεν υπάρχουν αρκετοί μόνιμοι αξιωματικοί ιατροί, με αποτέλεσμα χρέη βάρδιας ιατρικού προσωπικού, να αναλαμβάνουν και νοσηλευτές, στέλνοντας τα περιστατικά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), αφού εκ των πραγμάτων τα στελέχη αυτά δεν μπορούν να ενεργήσουν κάποια ιατρική διάγνωση ή πράξη.

Οι τρεις (3) μόνιμοι αξιωματικοί ιατροί, που υπηρετούν στο παραπάνω θεραπευτήριο, δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάρια για εξετάσεις δικαιούχων υγειονομικής περίθαλψης μελών στρατιωτικών οικογενειών, ούτε να συνταγογραφήσουν εξετάσεις για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου αυτές να εκτελεστούν στο ΝΝΑ, καθόσον πολλές από αυτές τις εξετάσεις και τα συναφή φάρμακα δεν δικαιολογούνται από την ειδικότητά τους.

Οι ελλείψεις αυτές σε ιατρικό προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, να αναγκάζονται να απευθυνθούν είτε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας (ΝΝΣ) ως το πιο κοντινό είτε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας (ΝΝΑ), για μια απλή συνταγογράφησης φαρμάκων ή και ιατρικών εξετάσεων.

Τα παραπάνω, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η διάθεση μεγάλου αριθμού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, απ’ τις δομές υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, δημιούργησε συνθήκες αδυναμίας παροχής ακόμη και απλών ιατρικών πράξεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  1. Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση στελέχωση του θεραπευτηρίου του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά με ιατρούς;
  2. Ποια η προβλεπόμενη αριθμητική δύναμη όλων των δομών υγείας (στρατιωτικών νοσοκομείων, ΚΙΧΝΕ, θεραπευτηρίων, ιατρείων Μονάδων κλπ) σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό;
  3. Ποια η υπηρετούσα σήμερα δύναμη στις ως άνω δομές υγείας;
  4. Πόσα (αριθμητικά) στελέχη εκ των ως άνω δομών υγείας εισφέρουν σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα και με ποια συχνότητα;
  5. Πόσα (αριθμητικά) στελέχη εκ των ως άνω δομών υγείας υπηρετούν σήμερα μακράν των δομών υγείας και πού ακριβώς υπηρετούν (ακόμη και σε διοικητικές θέσεις); 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd