Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Από τον Ιούλιο του 2021 η Ομοσπονδία μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 942/2021 έγγραφό της, ζήτησε τη θεσμοθέτηση των αδειών που θεσπίστηκαν με το ν.4808/2021 (άδεια πατρότητας, άδεια φροντιστή και άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες) και στις/στους στρατιωτικούς.

Το θέμα απασχόλησε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με ερώτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επί του οποίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, δεσμεύτηκε απαντώντας, τουλάχιστον για την άδεια πατρότητας, ότι: "δεδομένου ότι το στρατιωτικό προσωπικό εμπίπτει στο ρυθμιστικό πεδίο των διατάξεων 27 και 29 του ν. 4808/2021 (Α΄101), για το ζήτημα της ενσωμάτωσης της άδειας πατρότητας, θα αναληφθούν ενέργειες από το ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να υποβληθεί σχετική εισήγηση για αύξηση της άδειας απουσίας από πέντε (5) σε δεκατέσσερις (14) ημέρες.".

Ήδη πέρασαν επτά (7) μήνες και ουδεμία ενέργεια έγινε από πλευράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα το ΚΙΝΑΛ να καταθέτει ερώτημα και να προκαλεί εκ νέου τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση της δέσμευσής του: 

ΚΙΝΑΛ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ by Anestis Tsoukarakis on Scribd