Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 1231/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προήλθε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 112/2022 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), σχετικά με την έλλειψη μάγειρα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Άργους Ορεστικού, και την ερώτηση που κατέθεσαν επί του θέματος, βουλευτές του ΚΚΕ, στη ΒτΕ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε ως εξής:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης, με θέμα «Για την στελέχωση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Άργους Ορεστικού», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η ΛΑΦ Άργους Ορεστικού, κατά τις κείμενες διατάξεις υπάγεται στην κατηγορία «Δ», και κατά συνέπεια, προβλέπεται ένας (1) Οπλίτης Θητείας ειδικότητας «Μάγειρα». Οι τοποθετημένοι Οπλίτες ειδικότητας «Μάγειρα» που υπηρετούν στις Μονάδες του 15 ΣΠ ανέρχονται συνολικά σε έξι (6), και καλύπτουν κατά προτεραιότητα τις επιχειρησιακές ανάγκες των Μονάδων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των Φυλακίων Προκάλυψης.

Εντούτοις, το εν λόγω Σύνταγμα, για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών της ΛΑΦ Άργους Ορεστικού, έχει διαθέσει κατάλληλο Οπλίτη Θητείας, για την παρασκευή γευμάτων. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι η εγγύτητα της ΛΑΦ Καστοριάς με το Άργος Ορεστικό, καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες των στελεχών. Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του την απόδοση της εν λόγω ειδικότητας σε κατάλληλους νεοσύλλεκτους Οπλίτες της 2022 Δ’ ΕΣΣΟ, για την περαιτέρω κάλυψη των αναγκών των Μονάδων του 15 ΣΠ, εφόσον το επιτρέπουν οι γενικότερες επιχειρησιακές ανάγκες.

                                                                     ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                       ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ