Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 31/2022 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.), σχετικά με την εξαίρεση του προσωπικού των ΕΔ, από την έκτακτη εφάπαξ οικονομική παροχή που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός προς το προσωπικό των ΣΑ, και την αναφορά που κατέθεσε στη ΒτΕ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτριος Χαρίτου, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απάντησε ως εξής:

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Χαρίτου με θέμα «Θα συμπεριλάβετε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στους δικαιούχους της εφάπαξ αποζημίωσης που εξαγγείλατε για τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού;», σας γνωρίζω ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και επιδομάτων εμπίπτει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς μισθολογικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Τέλος, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λαμβάνει υπόψη όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από διαφόρους Φορείς, πλην όμως προβαίνει στους απαραίτητους σχεδιασμούς και στις τελικές αποφάσεις με ρεαλισμό, επί τη βάσει των υφιστάμενων δυνατοτήτων της Χώρας, κατόπιν εμπεριστατωμένων επιτελικών μελετών από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

                                                                       ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                        ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ