Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

21
Πεμ, Σεπ

ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.), Λοχίας Μαυρίδης Βασίλης στο ALT.gr.

Κύριε Μαυρίδη Βασίλη, ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ από τη μέχρι σήμερα εμπειρία σας στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για τη στάση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων  (ΕΔ) απέναντι στον «χακί» συνδικαλισμό. 

Όταν ιδρύσαμε την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.), τον Οκτώβριο του 2017, ήτανε κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή και τους συναδέλφους αλλά όχι για όλους ,διότι μέρος συναδέλφων γνωρίζανε την ιδέα της συλλογικής έκφρασης από την σύσταση όμορων Ενώσεων όπου αναδείκνυαν καθημερινά προβλήματα μέσω την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)  και έβρισκαν την επίλυσή τους μέσα είτε από την Στρατιωτική ή Πολιτική Ηγεσία ή μέσα από το Κοινοβουλευτικό Έλεγχο της ΒτΕ ή τους τοπικούς φορείς κ.α.  Συνεπώς στο άκουσμα της Ίδρυσης του Σωματείου, από το ανύπαρκτο, στο υπαρκτό, από το δεν υπάρχει κάτι, κάποιος, στο να απευθυνθούμε εκεί, στην Ένωση Στρατιωτικών, στην Ένωσή μας έκανε αρκετούς συναδέλφους να έρθουν να ακούσουν να μοιραστούν να διεκδικήσουν και όχι απαραίτητα να εγγραφούν. Η εγγραφή και η ανταπόκριση της συμμετοχής του μέλους άλλωστε κερδίζετε μέσα από τον αγώνα και το έργο της Ένωσης που έχει να παρουσιάσει από την πορεία της.

Είναι γεγονός και οφείλουμε να παραδεχθούμε και να αναγνωρίσουμε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι πρωτεργάτες της συλλογικής έκφρασης αρχής γενομένης τον Πρωτεργάτη και Ιδρυτή της ΠΟΕΣ  Συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη, που αρκετά χρόνια πριν (2004) στα πρώτα δύσκολα βήματα του συνδικαλισμού στις Ε.Δ. αγωνίστηκαν έτσι ώστε σήμερα εμείς να μπορούμε να εκφραζόμαστε, να  διεκδικούμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά κ.α. μέσα από ένα θεσμικό ρόλο υπαγόμενο σε ένα πλαίσιο σεβόμενο στους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους Νόμους του Κράτους.

Οφείλω να αναφέρω ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του μισθολογίου μας, η κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια ανατροφής τέκνου και για το στρατιωτικό προσωπικό των Ε.Δ., η απαλλαγή μετά από την 24ωρη υπηρεσία και άλλες πολλές επιτυχίες και κεκτημένα της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτή ουσιαστικά εκφραζόταν πριν την ίδρυσή της από τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.), είχαν ήδη κερδίσει τις καρδιές και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας. Οι επόμενες επιτυχίες και συνεχόμενες διεκδικήσεις της Π.ΟΕ.Σ., με αποκορύφωμα την επιστροφή των αντισυνταγματικών περικομμένων αποδοχών μας στο στρατιωτικό προσωπικό, ήρθε να επισφραγίσει την μακρόχρονη σχέση των συναδέλφων μας με τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία. Σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης βασιζόμαστε κι εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π., προσπαθώντας καθημερινά να τη διατηρήσουμε και να την θεμελιώσουμε γερά, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τα μέλη μας. Η δράση και η παραγωγικότητα της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. είναι αντικειμενικά αναγνωρισμένη από τους συναδέλφους μας κι αποτυπώνεται με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι με ο μεγάλος αριθμός των εγγεγραμμένων μελών μας και ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς για την επίλυση των προβλημάτων τους... Διαβάστε όλη τη συνέντευξη