Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Δαπάνες Εργοθεραπείας – Λογοθεραπείας

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με το παρόν έγγραφό μας σας μεταφέρουμε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας, τέκνα των οποίων, λόγω ψυχοκινητικής ανωριμότητας, προβλημάτων στον λόγο κλπ, χρειάζονται εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο, ειδικούς παιδαγωγούς και βοηθητικούς παιδαγωγούς στις οικίες τους.

Οι ανωτέρω συνάδελφοί μας κάθε μήνα κατέθεταν μια σειρά από δικαιολογητικά προκειμένου ένα μέρος της δαπάνης που κατέβαλλαν για τις ανωτέρω πράξεις  να τους επιστραφεί. Δύο (2) από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ήταν: μία (1) βεβαίωση από παιδοψυχίατρο δημόσιου νοσοκομείου και μία (1) βεβαίωση από την οικεία στρατιωτική υγειονομική επιτροπή απαλλαγών, εξάμηνης (6μηνης) ισχύος έκαστη.

Εν μέσω της τρέχουσας πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που ελήφθησαν από την Πολιτεία για την αποφυγή διασποράς του, οι δια ζώσης επισκέψεις, τόσο στο δημόσιο νοσοκομείο όσο και στις υγειονομικές επιτροπές απαλλαγών, ανεστάλησαν (και ορθώς ανεστάλησαν). Ωστόσο, κατά ατυχία των συναδέλφων, η εξάμηνη (6μηνη) ισχύς των ως άνω βεβαιώσεων έληξε μέσα στην περίοδο αναστολής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τις να λάβουν στα χέρια τους και εν συνεχεία να τις καταθέσουν ως δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται, ως μέρος της δαπάνης.   

Κατόπιν των ανωτέρω και θεωρώντας ότι το ζήτημα προσκρούει καθαρά και μόνο σε γραφειοκρατική διαδικασία, παρακαλούμε όπως, κατ΄ εντολή σας και για όσο διάστημα παραμείνει σε αναστολή η λειτουργία των ως άνω οργάνων (παιδοψυχίατρος δημόσιου νοσοκομείου και υγειονομικές επιτροπές απαλλαγών) οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων δέχονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, πλην των δύο (2) προαναφερθέντων, τα οποία υποχρεωτικώς θα προσκομίζονται από τον δικαιούχο άμα τη εκδόσει τους, προς ελάφρυνση των συναδέλφων, καθόσον το ποσό που καλούνται να καταβάλλουν μηναίως δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και προφανέστατα δεν το έχουν.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και ιδίως αυτά που επιπροσθέτως τραβάνε το «Γολγοθά τους» και έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα ενσκύψετε στο συγκεκριμένο πρόβλημα, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

ΠΟΕΣ 800/2020 ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΡΓΟΘ... by ΠΟ ΕΣ on Scribd