Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το κάτωθι έγγραφό της προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα, η Παγκόσμα Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (W.F.T.U.) παρεμβαίνει στην πιθανολογούμενη κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και προαναγγέλει τη διεθνοποίηση του θέματος εφόσον κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί.

Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Αριθμ. πρωτ. 745/29.6.2020      Αθήνα, 29 Ιουνίου 2020

Προς το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Προς το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Το δικαίωμα στην ελευθερίας του συνδικαλίζεσθαι στους εν ενεργεία στρατιωτικούς

Αγαπητοί κύριοι,

Εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, που αριθμεί πάνω από 105.000.000 μέλη από 130 χώρες του κόσμου, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να καταργήσει το νόμιμο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι αρχικώς στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και εν συνεχεία στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ως ένας Παγκόσμιος Οργανισμός Συνδικαλιστικών Οργανώσεων με νομική και μακρά εκπροσώπηση σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως είναι τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας στη Γενεύη, η UNESCO στο Παρίσι, η FAO στη Ρώμη κ.α. ζητάμε να μην υλοποιηθούν τα ανωτέρω σχέδια, εφόσον υφίστανται.

Το δικαίωμα της ελευθερίας του συνδικαλίζεσθαι είναι νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα από αντίστοιχους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και εξυπηρετεί το αναφαίρετο δικαίωμα των εν ενεργεία στρατιωτικών να διεκδικούν τη βελτίωση των εργασιακών, μισθολογικών δικαιωμάτων τους και της κοινωνικής τους ασφάλισης.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή του παραπάνω σχεδίου, δεν θα μείνουμε παθητικοί. Θα διεθνοποιήσουμε το ζήτημα και και θα οργανώσουμε μαζί με συνδικαλιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο μια δίκαιη και νομική άμυνα και αντεπίθεση.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κοινοποίηση:

- Ελληνικό Κοινοβούλιο και Πολτικά Κόμματα

- Π.Ο.Ε.Σ.

 

Επιστολή ΠΣΟ by ΠΟ ΕΣ on Scribd