Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Τρι, Ιουν

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΧΕΤ : Η από 30.9.2020 Ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με τη σχετική ανακοίνωσή σας, μόλις την 30η Σεπτεμβρίου 2020, γνωρίσατε στο Πανελλήνιο ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τα παραπάνω δε ποσά είναι επιπρόσθετα της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου αυτής να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου.

Με αφορμή την ανωτέρω πρωτοβουλία, τις τελευταίες ημέρες, εκδίδονται από τα Γενικά Επιτελεία οι σχετικές οδηγίες/κατευθύνσεις προκειμένου οι Μονάδες να υποβάλλουν τα στοιχεία των στελεχών τους που θα λάβουν την έκτακτη ως άνω οικονομική ενίσχυση.

Επιτρέψτε μας, δια του παρόντος εγγράφου, να σας μεταφέρουμε την έντονη πικρία και απογοήτευση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως του Στρατού Ξηράς, καθόσον για ακόμη μία φορά βλέπουν ότι η αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει στους πραγματικούς μαχητές και υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας της Χώρας, τους Έλληνες στρατιωτικούς, μετατρέπεται σε επικοινωνιακό γεγονός, για το οποίο κάποιοι σπεύδουν να χειροκροτήσουν και να μεταφέρουν συγχαρητήρια, ως αποτέλεσμα αγώνων τους και διεκδικήσεών τους.

Όπως και ο ίδιος έχετε αντιληφθεί τις τελευταίες ημέρες, έντονη αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, από το γεγονός ότι πρώτα ανακοινώθηκε – γιατί άραγε το ανακοινώσατε (;) – το χρηματικό ποσό που διατίθεται ως οικονομική ενίσχυση και μετά να γίνονται οι οφειλόμενες εξ αυτού ενέργειες προκειμένου να «κουμπώσει» ο αριθμός των στελεχών στο ποσό αυτό. Όπως και ο ίδιος αντιληφθήκατε, καθόσον η διαταγή του ΓΕΣ διέρρευσε και δημοσιεύτηκε στα διάφορα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το ποσό που διατίθεται από τα 15.000.000,00 ευρώ για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς φτάνει μόλις τα 4.950.000,00 ευρώ, δηλαδή το 1/3 περίπου του συνολικού ποσού, για έναν πληθυσμό που αριθμό τριπλάσιο σχεδόν αριθμό από το σύνολο των δύο (2) άλλων όπλων.

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Επειδή με την κατανομή των ποσών και τη χορήγησή τους στα στελέχη σίγουρα θα προκύψουν προβλήματα και προσωπικές παρεμβάσεις, προκειμένου να «σβήνονται και να γράφονται» ονόματα, καθόσον το ποσό δεν μπορεί να «κουμπώσει» στον πληθυσμό, αλλά και του γεγονότος, εκ προηγούμενης εμπειρίας, ότι θα βρεθούν πρόσωπα να λαμβάνουν ενίσχυση χωρίς να τη δικαιούνται, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να υπάρξει ίση και δίκαιη κατανομή σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που ενεπλάκη σε ενέργειες εκ του σκοπού των οποίων διατίθεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Σταματήστε σήμερα κιόλας τις όποιες αμφισβητήσεις και αντιδικίες πρόκειται να δημιουργηθούν μεταξύ των στελεχών (στρατιωτικού – πολιτικού προσωπικού).

Αξιότιμε κε Πρόεδρε της Κυβέρνησης.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας παρακαλούμε για άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποφευχθεί σήμερα κιόλας μια διαφαινόμενη διάσπαση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει μιας οικονομικής ενίσχυσης που δεν μπορεί να είναι άλλο από υποχρέωση της Πολιτείας.

Μην επιτρέψετε αυτή η υποχρέωση να γίνει όπλο πολιτικών αντιπαραθέσεων και επικοινωνιακών τεχνασμάτων, σε μια περίοδο που η Ελληνική κοινωνία, οπότε και οι Έλληνες στρατιωτικοί, πρέπει να παραμείνει ενωμένη.

Δώστε σήμερα κιόλας την εντολή να καταβληθούν, εφόσον ευρίσκονται εκατομμύρια ευρώ για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και δισεκατομμύρια ευρώ για αγορές οπλικών συστημάτων, πιστεύουμε ότι μπορούν να ευρεθούν και για, τα οφειλόμενα, εκ νομοθεσίας, για την αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης των Ελλήνων στρατιωτικών, που από την 1η.1.2017 δεν καταβάλλεται.

ΠΟΕΣ 1470/2020 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ by ΠΟ ΕΣ on Scribd