Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1470/08.10.2020 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 453/08.10.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.), με το οποίο, σε συνέχεια του (α) ομοίου, μεταφέρεται η δυσαρέσκεια των στελεχών του Στρατού Ξηράς αναφορικά με την κατανομή των ημερών εκτός έδρας που προτίθεται να χορηγήσει το ΓΕΣ, ως εφάπαξ αποζημίωση για την κάλυψη αναγκών λόγω των αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιφυλακής και επιτήρησης για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών.

2. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την ανάληψη ενδεδειγμένων ενεργειών σας προς απόσβεση της δυσαρέσκειας.

.......................

ΘΕΜΑ : Οικονομικά (Ημέρες Εκτός Έδρας Η.Ε.Ε.)

1. Σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια του προσωπικού του Στρατού Ξηράς για τις Ημέρες Εκτός Έδρας , που ορίζει το Γενικό Επιτελέιο Στρατού, ως εφάπαξ χορήγηση αποζημίωσης για την κάλυψη αναγκών λόγω των αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιφυλακής και επιτήρησης στο πλαίσιο επαύξησης και αποτρεπτικής ικανότητα της Χώρας για την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών κατά την επικείμενη περίοδο σε σχέση με τα καθοριζόμενα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας , ποσά που θα καταλογιστούν και θα αποδοθούν στο προσωπικό τους.

2. Συγκεκριμένα βάσει των καθοριζομένων, στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το προσωπικό του Κ.Ε.Δ.Α. Σκοτίνας ΔΙΚΑΙΩΣ θα λάβει 6 Ημέρες Εκτός Έδρας (Η.Ε.Ε.) ενώ το προσωπικό του σχηματισμού της 24 Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο θα λάβει μόνο 5 Ημέρες Εκτός Έδρας (Η.Ε.Ε.), γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση στελεχών αυτών των Μονάδων.

3. Παρακαλούμε για την ανάδειξη του προβλήματος ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβασή προκειμένου να υπάρξει ίση και δίκαιη κατανομή σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που ενεπλάκη σε ενέργειες εκ του σκοπού των οποίων διατίθεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να αποφευχθεί σήμερα κιόλας μια διαφαινόμενη διάσπαση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει μιας οικονομικής ενίσχυσης που δεν μπορεί να είναι άλλο από υποχρέωση της Πολιτείας.

ΠΟΕΣ 1476/2020 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΗΕΕ ΕΣΠΕΕΠ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΠ 453/2020 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΗΕΕ by ΠΟ ΕΣ on Scribd