Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλη η αλήθεια σε 5 γραμμές. Κάποιοι συνεχίζουν κατά παράδοση την κλοπή.

Τη 19η Μαρτίου 2020 η Ομοσπονδία μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 461/2020 έγγραφό της, ως θεσμική εκπρόσωπος εν ενεργεία στρατιωτικών, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης της προς διασφάλιση των συμφερόντων των στρατιωτικών, δημοσιοποίησε το πρόβλημα που προέκυψε σχετικώς με την αδυναμία λήψης φαρμάκων από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης στους υπηρετούντες στην Πολεμική Αεροπορία, λόγω λήξης της σύμβασης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αναστολής χορήγησης φαρμάκων.

Το ως άνω έγγραφό μας έγινε αφορμή για κοινοβουλευτικό έλεγχο και με ερωτήματά τους, τόσο το ΚΚΕ (δείτε εδώ) όσο και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (δείτε εδώ) έφεραν το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων και προκάλεσαν τις απαντήσεις του ΥΦΕΘΑ, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή (δείτε εδώ και εδώ).

Ωστόσο η Ομοσπονδία μας, μετά από δεκάδες αιτήματα συναδέλφων υπηρετούντων στην ΠΑ, επανήλθε και με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1382/23.9.2020 έγγραφό της προς τον κ. ΥΦΕΘΑ επισήμανε ότι δεν έχει επανέλθει η κανονικότητα στη χορήγηση φαρμάκων εκ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ζήτησε την ανάληψη όλων των ενδεδειγμένων ενεργειών για άμεση επίλυση του θέματος, ιδίως κατά την περίοδο του κορωνοϊού που ήδη είχε εισέλθει η Χώρα.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ απαντώντας την 09.10.2020, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου δια ερωτήματος πάλι του ΚΚΕ (δείτε εδώ), στην Π.Ο.Ε.Σ. γνώρισε ότι ήδη έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα, που είχε εγείρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, και επίκειται η οριστική επίλυση του ζητήματος (δείτε εδώ).

Πράγματι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με έγγραφό του προς τα μέλη του - φαρμακεία, γνώρισε ότι:

"Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης (31/01/2020) για την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ταμείου Αεροπορίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις νεότερες εξελίξεις επί του θέματος.

Μετά την επίλυση των προβλημάτων που υπήρχαν και την ένταξη του Ταμείου στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε την προσωρινή άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων. Στους επόμενους τέσσερις μήνες θα επανεκτιμηθεί η πορεία της συνεργασίας με το Ταμείο της Αεροπορίας.

Συνεπώς από αύριο 5 Νοεμβρίου 2020 εκτελούμε κανονικά τις συνταγές του Ταμείου Αεροπορίας. Η κατάθεση των συνταγών που θα εκτελεστούν τον μήνα Νοέμβριο θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Θα γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ συνταγές που εκτελούνται από τις 5 Νοεμβρίου και μετά."