Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Εκπαίδευση (Αποκλεισμός ΕΠ.ΟΠ. και ΕΜΘ από Σχολείο LOW LEVEL HUMINT και Ξένων Γλωσσών)

α. ΕΠ ΠαΔ 4-24/2021/ΓΕΣ/Α2

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 348/17.3.2021 έγγραφό μας

γ. Αναφορά 2083/24-03-2021 της ΒτΕ (ΚΙΝΑΛ)          

δ. Απάντηση Φ.900α/4915/17693/26.4.2021 της ΒτΕ (ΥΕΘΑ)

ε. SIC ΒΑΒ/120857Ζ ΑΥΓ 21/ΓΕΣ/Α2(ΔΙΠΑ)

στ. Φ.331.32/98/856576/Σ.2253/17.8.2021/ΓΕΣ/ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ

ζ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1055/20.8.2021 έγγραφό μας

η. Ερώτηση 8543/23.8.2021 της ΒτΕ (ΚΚΕ)

θ. Απάντηση Φ.900α/3218/17962/16.9.2021 της ΒτΕ (ΥΕΘΑ)

Κύριε Υπουργέ.

Με τα (β) και (ζ) έγγραφά μας:

- σας μεταφέραμε την πικρία των συναδέλφων μας Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) οι οποίοι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής προσωπικού για εξειδίκευση στις πληροφορίες, καθόσον σύμφωνα με την (α) όμοια δεν συμπεριλήφθηκαν, αφ΄ ενός ως θεσμός (ΕΠΟΠ) και αφ΄ ετέρου ως βαθμός (μέχρι Αλχίες προέλευσης ΕΜΘ). Μάλιστα, πλήρως απογοητευμένοι, ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών διέθεταν τα λοιπά τυπικά προσόντα και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό (πχ πτυχία), αλλά και το γεγονός ότι ήδη είχαν περάσει το χρονικό όριο των δεκαπέντε (15) ετών που απαιτείτο για την κάλυψη γενικών θέσεων, εντούτοις για άγνωστους λόγους δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ως άνω διαδικασία και 

- σας γνωρίσαμε ότι στα σχολεία στελεχών 2021, σύμφωνα με τα (ε) και (στ) σχετικά και συγκεκριμένα:    

  • στο σχολεία LOW LEVEL HUMMINT ως προϋπόθεση συμμετοχής τίθεται, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος να φέρει το βαθμό του Επιλοχία και να προέρχεται είτε από ΣΜΥ είτε από ΕΜΘ, όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ΕΜΘ Επιλοχίας, 
  • στα τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, δηλαδή στα τμήματα Τουρκικής Γλώσσας αρχαρίων και προκεχωρημένων, Αραβικής γλώσσας, Ρώσικης γλώσσας αρχαρίων και προκεχωρημένων, αποκλείονται οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ, παρόλο που οι πρώτοι (ΕΜΘ) δικαιούνται θέσης πληροφοριών!

Το ως άνω (ζ) σχετικό έγγραφό μας έγινε η αφορμή για κοινοβουλευτικό έλεγχο, από κ.κ. βουλευτές τους ΚΚΕ [ως (η) σχετική ερώτηση], επί του οποίου απαντήσατε [ως (θ) σχετική απάντηση], μεταξύ των άλλων, ότι τόσο οι ΕΠΟΠ όσο και οι ΕΜΘ μπορούν να συμμετέχουν στα σχολεία θέματος.

Κε Υπουργέ.

Ή εμείς λέμε ανακρίβειες ή προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε την απάντησή σας, η οποία μάλλον φέρεται να επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο. Η πραγματικότητα όμως είναι μία και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή άλλης ερμηνείας.

Με το (ε) σχετικό (για το σχολείο LOW LEVEL HUMINT) κλήθηκαν να δηλώσουν επιθυμία, περιοριστικά και αποκλειστικά, Επιλοχίες προελεύσεως ΣΜΥ – ΕΜΘ, Αρχιλοχίες έως Ανθυπασπιστές, Ανθυπολοχαγοί προελεύσεως ΣΜΥ και Υπολοχαγοί έως Ταγματάρχες. Εσείς με την απάντησή σας γνωρίζετε ότι: «… η πρόσκληση εκπαιδευομένων για την παρακολούθησή του δεν υπόκειται σε εξαιρέσεις μεταξύ ΕΠΟΠ ή ΕΜΘ….». Μάλλον δεν διαβάζουμε καλά. Πού ακριβώς αναφέρονται οι ΕΠΟΠ; ΕΠΟΠ Επιλοχίες μπορούν να συμμετάσχουν; Όχι, είναι η απάντηση, κατά την άποψή μας. ΕΠΟΠ Αρχιλοχίες και Ανθυπασπσιτές υπάρχουν σήμερα, ώστε να συμμετάσχουν; Όχι, είναι η απάντηση, κατά την άποψή μας. ΕΜΘ Επιλοχίες υπάρχουν σήμερα, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν; Όχι είναι η απάντηση, κατά την άποψή μας. Τι ακριβώς δεν καταλάβαμε;

Με το (στ) σχετικό (για το σχολεία ξένων γλωσσών) κλήθηκαν να δηλώσουν επιθυμία, περιοριστικά και αποκλειστικά: για την Τουρκική γλώσσα – Ανθυπασπιστές, Μόν. Υπαξιωματικοί, βαθμού Αλχία – Επχία, απόφοιτοι ΑΣΣΥ, για την Αραβική γλώσσα – Ανθυπασπιστές, Μόν. Υπαξιωματικοί, βαθμού Αλχία – Επχία, απόφοιτοι ΑΣΣΥ και για τη Ρωσική γλώσσα – Ανθυπασπιστές, Μόν. Υπαξιωματικοί, βαθμού Αλχία – Επχία, απόφοιτοι ΑΣΣΥ. Τι ακριβώς δεν καταλάβαμε; Μπορούν να συμμετέχουν ΕΜΘ και ΕΠΟΠ; Η απάντηση, κατά την άποψή μας, είναι όχι.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να αποφευχθεί κάποια παρερμηνεία, παρακαλούμε όπως δημοσιοποιήσετε αριθμό επιθυμιών (ανά Κλάδο), για το σχολείο LOW LEVEL HUMINT, Επιλοχιών ΕΜΘ ή ΕΠΟΠ και ποιος ο αριθμός εξ αυτών που τυχόν επελέγη και για τα σχολεία ξένων γλωσσών, αριθμό επιθυμιών ΕΜΘ και ΕΠΟΠ και ποιος ο αριθμός εξ αυτών που τυχόν εξελέγη.

ΠΟΕΣ 1216/2021 ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΕΜΘ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd