Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

16
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕΣ

 

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2022

 

                 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

       Το διήμερο 11-12 Ιουνίου 2022 διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) στην πανέμορφη πόλη της Καβάλας

       Μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και με απόλυτη ενότητα και σύμπνοια, μου έγινε από τους συναδέλφους και συνοδοιπόρους μου, η τεράστια τιμή να μου ανατεθούν για την επόμενη τριετία μέσα από τα καθήκοντα του προέδρου οι τύχες της Ομοσπονδίας μας, του κυριότερου και ουσιαστικότερου φορέα διεκδίκησης των στρατιωτικών.

       Σας διαβεβαιώ ότι σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Σ. (όπως και οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις της) γνωρίζει πολύ καλά τις προκλήσεις που παραμονεύουν για όλες και όλους μας. Ο εχθρός είναι ένας: τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες και Έλληνες στρατιωτικοί. Δεν είναι ούτε η Ηγεσία, ούτε η Διοίκηση, ούτε φυσικά ο συνάδελφος, όπως κάποιοι εσφαλμένα επιχειρούν να καλλιεργήσουν. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τους αγώνες που θα χρειαστούν και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από τον στόχο μας.

       Είμαι αισιόδοξος διότι ξέρω την ποιότητα, τη δυναμική και τη θέληση των συνοδοιπόρων μου σε αυτό το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο. Οι ευθύνες και οι δυσκολίες δεν μας τρομάζουν: μας πεισμώνουν. Από το 2005 κι έπειτα, δεν λυγίσαμε ποτέ και περάσαμε επιτυχώς όλα τα εμπόδια. Έτσι θα συνεχίσουμε και τώρα με το ήθος και τη συνέπεια που όλες και όλοι γνωρίζετε.

       Θεωρώ βέβαιο ότι, πάλι, υπάρξουν φαινόμενα αποπροσανατολισμού όπου κάποιοι θα έχουν ξανά έναν «καλό λόγο» να πουν για εμάς. Θα εισπράξουν την αδιαφορία μας. Ωστόσο, προειδοποιώ ότι οι καλές και συναδελφικές προθέσεις μας δεν θα πρέπει να παρερμηνευθούν. Δεν θα αφήσουμε την Π.Ο.Ε.Σ., τον κυριότερο και αποδοτικότερο μηχανισμό διεκδικήσεων, απροστάτευτη απέναντι σε τυχόν προκλήσεις.

       Η ενασχόλησή μας με τα Κοινά του κλάδου μας δεν είναι τυχαία: είναι συνειδητή επιλογή. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά και έχουμε την επίγνωση ότι αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς, οι στρατιωτικοί, δεν θα ενδιαφερθεί κανείς άλλος. Είναι κάτι παραπάνω από συνδικαλιστικό καθήκον το να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο εξίσου δυναμικά για όλες και όλους τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές μας. Πρόκειται για ηθική υποχρέωση.

       Στους αγώνες που θα έρθουν σύντομα δεν περισσεύει κανείς. Οι διεκδικήσεις γίνονται με συγκεκριμένους τρόπους και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανέξοδες αναρτήσεις και διαβεβαιώσεις. Για το λόγο αυτό καλώ δίχως όρους και προϋποθέσεις κάθε φορέα που επιθυμεί να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας και θεωρεί απαιτείται σύμπραξη και κοινή πορεία: Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Σωματεία κλπ.

       Η Π.Ο.Ε.Σ. είναι ο δικαστικός ακτιβισμός, ο μαχητικός διεκδικητικός συνδικαλισμός: αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά και αποτελεί συνείδηση όλων. Παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο και στη μάχη χρειαζόμαστε όλοι. Καμία και κανείς δεν είναι μόνη ή μόνος ή να περιμένει το πρόβλημα να χτυπήσει τη δική του πόρτα. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε και στην επόμενη μέρα εξίσου μαχητικά. Όλοι μαζί μπορούμε.

 

Ο Πρόεδρος

Ανθυποπλοίαρχος (Ε)

Δημήτριος Μεθενίτης