Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

23
Τρι, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Μετακίνηση Στελεχών με Λεωφορεία

ΣΧΕΤ. :  α.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1035/09.06.2022 έγγραφό μας

              β.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 318/29.08.2022 έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

              γ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 5806/15.06.2022 Ερώτηση της ΒτΕ (ΚΚΕ)

              δ.    Φ.900α/3562/18455/17 Αυγ 22/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ        

  1. Σας αποστέλλουμε συνημμένως το (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με το οποίο διαμαρτύρεται έντονα μετά τη (δ) όμοια απάντηση του κου Υπουργού Εθνικής Άμυνας επί της (γ) σχετικής ερώτησης κ.κ. βουλευτών του ΚΚΕ.

 

  1. Όπως τονίζεται στο ως άνω έγγραφο, τα στελέχη των ΕΔ καλούνται καθημερινά να βάλουν ολοένα και βαθύτερα το χέρι στη τσέπη τους για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής τους στην Υπηρεσία τους, γνωρίζουν δε καλύτερα από τον οποιονδήποτε το κανονιστικό πλαίσιο των μετακινήσεων τους, στο τί προβλέπεται και τί όχι (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά), ενώ διερωτώνται πόσο δύσκολο είναι τα 329 λεωφορεία, που διαθέτει η Στρατιωτική Υπηρεσία, να γίνουν 330 ή 331, ώστε να εξυπηρετηθούν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στην Ξάνθη

 

  1. Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου ότι πρόκειται για ένα δίκαιο και λογικό αίτημα των στρατιωτικών που υπηρετούν σε Μονάδες της Ξάνθης, αλλά και όλων των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν ανά την Επικράτεια, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και τη διευθέτηση του θέματος, προκειμένου να χρησιμοποιούνται υπηρεσιακά λεωφορεία ή να ναυλώνονται με έξοδα της Υπηρεσίας ιδιόκτητα, ώστε να δοθεί διέξοδος στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί αυτή την περίοδο.