Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

14
Παρ, Ιουν

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση

ΣΧΕΤ.:   α.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1553/2022 έγγραφό μας

              β.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 066/2022 έγγραφό ΕΣΠΕΕΝΠΑ

              γ.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 31/2022 έγγραφό ΕΣΠΕΕΡΟΔ

              Κύριε Πρωθυπουργέ.

              Κύριε Υπουργέ.

 Δυστυχώς πολλές μέρες έχουν παρέλθει από την εξαγγελία διχασμού και διάκρισης, αναφορικά με την αναγνώριση του έργου των Σωμάτων Ασφαλείας και συνακόλουθα τη μη αναγνώριση της προσφοράς των ΕΔ και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται χαμένοι μέσα σε αρθρογραφίες και διαρροές, που προφανώς επιχειρούν να αμβλύνουν τις ιδιαίτερα κακές εντυπώσεις που προκλήθηκαν.

 Η οργή και η αγανάκτηση των στελεχών είναι απερίγραπτη, η δε προσβολή τους διά των πλέον επίσημων φορέων της Πολιτείας είναι εμφανές ότι επιχειρείται απλώς να ξεχαστεί. Μπορεί όμως να ξεχαστεί;

Το προσωπικό των ΕΔ αναμένει επί τρία και πλέον χρόνια ένα νομοσχέδιο μέριμνας. Εδώ και μήνες διακινείται η πληροφορία ότι «θα» κατατεθεί. Τελικά έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τον εμπαιγμό και την αδιαφορία προς το προσωπικό. Όσον αφορά τις οικονομικές οφειλές της Πολιτείας προς τα στελέχη των ΕΔ, αναρίθμητες. Τις έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη, δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν γνωρίζετε.

 Αρνείστε συστηματικά να καταβάλλετε τα δεδουλευμένα του προσωπικού. Αρνείστε να θεσμοθετήσετε την αποδεδειγμένη υπερωριακή εργασία. Αρνείστε με διάφορα προσχήματα να βελτιώσετε τις εργασιακές συνθήκες. Πως μεταφράζονται όλα αυτά; Σε αυξανόμενες παραιτήσεις. Το έχουμε αναδείξει με αγωνία και αυτό, όπως και Ενώσεις μας που μεταφέρουν την οργή και απογοήτευση του προσωπικού [ιδέτε σχετικά (β) και (γ), τα οποία επισυνάπτονται στο παρόν].

 Κι ενώ κάθε λογικός άνθρωπος θα περίμενε από την Πολιτεία μέσω των αρμοδίων φορέων της να σκύψει πάνω στο πρόβλημα, αντ’ αυτού ήρθε η ως απολύτως φυσιολογική η αμφισβήτηση της προσφοράς των ΕΔ προς την Πολιτεία. Αμφισβητήθηκε μέχρι και η εργασιακή μας καθημερινότητα. Πέρασε στην κοινωνία από τα πλέον αρμόδια χείλη η εικόνα ότι δεν εκπληρώνουμε καν την αποστολή μας, τη φύλαξη των συνόρων.

 Το δε, σοβαρότερο όλων: η απογοήτευση του προσωπικού είναι τόσο μεγάλη, που πλέον δεν αισθάνεται δίπλα του την Ηγεσία των ΕΔ. Ευελπιστούμε δε, ότι ο κώδωνας του κινδύνου που για μια ακόμα φορά κρούουμε δεν θα περάσει απαρατήρητος.

 Το γεγονός ότι κοντεύει να παρέλθει εβδομάδα και δεν έχει υπάρξει διορθωτική εξαγγελία ή άλλη δήλωση, μας αποδεικνύει ότι έχουμε απόλυτο δίκιο: είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή η συστηματική υποβάθμιση των στρατιωτικών, οικονομική και μη. Η αδιανόητη διάκριση στη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος με ευθεία αμφισβήτηση του έργου και της προσφοράς των ΕΔ αποτελούν την αδιαμφισβήτητη απόδειξη περί τούτου.

 Παρά ταύτα θεωρούμε ότι υπάρχει περιθώριο να διορθωθεί η κατάφορη αδικία και εξακολουθούμε να απαιτούμε τόσο την ηθική αποκατάσταση των στρατιωτικών, όσο και την ισότιμη με τα ΣΑ αποζημίωσή τους. Όχι άλλες προσβολές. Όχι άλλη αμφισβήτηση.