Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΕΣ κατά τη συζήτηση με τους φορείς στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών την 1/2/23. Μια σύντομη και περιεκτική τοποθέτηση, ο Πρόεδρος έδωσε το (μη ικανοποιητικό) στίγμα του νομοσχεδίου και υπέδειξε τα βασικά του προβλήματα, εξαιτίας των οποίων έχουν προκληθεί περισσότερα παράπονα και αντιδράσεις, παρά θετικά σχόλια.

Επί της ουσίας, κανένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το προσωπικό των ΕΔ δεν δείχνει να επιλύεται παρά τις υποσχέσεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο γνωστοποίησε ότι έχει κατατεθεί και λεπτομερές υπόμνημα άνω των 30 σελίδων που περιέχει προτάσεις για πλήθος περιπτώσεων.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο δημιούργησε και παράπλευρα γεγονότα, κυρίως λόγω του αποκλεισμού αστικών σωματείων, δηλαδή τη φίμωση φωνών εν ενεργεία στρατιωτικών, τη στιγμή που κλήθηκαν φορείς που εκ των πραγμάτων ελάχιστα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη συζήτηση.

Δυστυχώς φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύπλευρη προσπάθεια φίμωσης και επιβολής λογοκρισίας σε ελεύθερες φωνές, ακόμα και στην κοινωνία της πληροφορίας όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπό αυτό το πρίσμα ο Πρόεδρος τεκμηρίωσε ότι η επαναφορά του αρχικού άρθρου 71 είναι επιβεβλημένη, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα «αναρχίας» στο συνδικαλισμό στις ΕΔ και να προασπιστεί η Δημοκρατία και κατοχυρωμένες κατακτήσεις της, μέσα από το σεβασμό στους κανόνες.