Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες

ΣΧΕΤ. :   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 09/2023 έγγραφο ΕΣΠΕΕΚΑ

              Κύριε Υπουργέ.

Δυστυχώς διαφαίνεται ότι ο νησιωτικός πληθυσμός θα συνεχίσει να παραμένει δέσμιος των περιορισμών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για λόγους εξοικονόμησης. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το θέμα που ανέδειξε ξανά η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (ΕΣΠΕΕΚΑ) με το σχετικό έγγραφό της, το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένως.

 Θεωρούμε ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μπορούν να τροποποιηθούν σε πάγια βάση με τρόπο τέτοιο που να μπορούν να εξυπηρετούν και τα στελέχη των ΕΔ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίχως να υπάρχουν αποκλεισμοί σε προορισμούς που αναγκάζουν τα στελέχη είτε στην ακύρωση της προγραμματισμένης μετακίνησής τους, είτε στην υποχρεωτική εξεύρεση δυσκολότερων (και συχνά ακριβότερων) λύσεων.

 Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε όπως μεσολαβήσετε για την ικανοποίηση του αιτήματος της υπόψιν Ενώσεως να συμπεριληφθεί σε πάγια βάση και η νήσος Λέρος στα δρομολόγια ενδιαφέροντος.

 Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.  

 Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.