Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

21
Τρι, Μάι

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Μέτρα Προστασίας κατά της Μετάδοσης του COVID-19

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 456/18.3.2020 έγγραφό μας

1. Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου μας και προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλουμε στην αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, επιτρέψτε μας να σας μεταφέρουμε την ανησυχία και αγωνία των στελεχών, τα οποία καθημερινώς βλέπουν καθυστέρηση στην υλοποίηση των αποφάσεων της Πολιτείας, καθόσον οι Διοικήσεις των Μονάδων εμμένουν στην αναμονή αποφάσεων εκ μέρους της Ιεραρχίας.

2. Θεωρούμε ότι κάθε επίπεδο Διοίκησης οφείλει κατά πρωτοβουλία να αναλάβει αμέσως ενέργειες σε κάθε Μονάδα προς αποφυγή διασποράς του ιού σε περισσότερα ή σε όλα τα στελέχη της και προκειμένου να προφυλάξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εξ αυτών, ακόμη και παρακάμπτοντας την τυπολατρική ροή λήψης απόφασης, εφόσον τούτη (απόφαση) εκφεύγει της επιχειρησιακής και αγγίζει αυτή της ίδιας της ύπαρξης της ανθρώπινης υπόστασης.

3. Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε αδιανόητο ακόμη και σήμερα:

α. Σε Κέντρα Εκπαίδευσης ή Σημεία Υποδοχής Οπλιτών να τελούνται δοκιμαστικές τελετές ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων, όρθιοι και μέσα στον ήλιο, χωρίς μέτρα προφύλαξης, οι οποίες παρακαλούμε (και το θεωρούμε δεδομένο ότι θα συμβεί) όπως ακυρωθούν και όχι μετατοπιστούν, εφευρίσκοντας τρόπους παρουσίας αγημάτων.

β. Νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας να συνωστίζονται 45 – 45 άτομα σε έναν θάλαμο, χωρίς επιπλέον μέτρα υγιεινής και προφύλαξης.

γ. Να εκτελούν βολές χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, όσον αφορά την επαφή των ιδίων με οπλισμό που εναλλάσσεται στα πρόσωπα και στα μόνιμα στελέχη.

δ. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας να μετακινούνται, καθημερινώς, για υπηρεσιακούς λόγους με υπηρεσιακά οχήματα [λεωφορεία, μικρολεωφορεία, οχήματα γενικής χρήσης (STEYΕR, MS 240 – 290 GD κλπ)], εντός των οποίων είτε επιβαίνουν περισσότερα από δέκα (10) άτομα, είτε η μεταξύ τους απόσταση είναι πολύ μικρότερη του ενάμιση (1,5) μέτρου, χωρίς γάντια και μάσκες.

ε. Στα τμήματα που επιχειρούν στις παρέβριες περιοχές και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχουν μετακινηθεί από Μονάδες πέραν των τοπικών, να μην έχουν παρασχεθεί κατάλληλα καταλύματα και τροφή, αλλά να στρατωνίζονται με τους οπλίτες θητείας της οργανικής δύναμης των Μονάδων, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό του πληθυσμού που συγχρωτίζεται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

στ. Να συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα ενημερώσεις Διοικήσεων από τους επιτελείς των Μονάδων, με συγχρωτισμό πέραν των δέκα (10) ατόμων στον ίδιο φυσικό χώρο, θεωρώντας ότι οι αποφάσεις της Πολιτείας ομιλούν για δημόσιες συναθροίσεις και όχι για συνεύρεσή τους εντός κλειστών δωματίων, όπως οι αίθουσες/γραφεία που λαμβάνουν χώρα οι ενημερώσεις αυτές.

4. Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία, παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις κατά κρίση σας περαιτέρω ενέργειες, ιδίως την ενεργοποίηση της διαδικασίας πειθαρχικού ή/και ποινικού ελέγχου σε βάρος όλων εκείνων που είτε καθυστερούν να υλοποιήσουν εκπεφρασμένες αποφάσεις της Πολιτείας, είτε ενεργούν κατά βούληση, θέτοντας τα στελέχη σε έμμεσο ή άμεσο κίνδυνο και τελικώς την ασφάλεια των ιδίων και του μηχανισμού εν αμφιβόλω.

ΠΟΕΣ 462/2020 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd