Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ:   Σταδιοδρομικά Θέματα

ΣΧΕΤ. :   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 26/2024 έγγραφό Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ             

              Κύριε Υπουργέ.

      Σας αποστέλλουμε, συνημμένα, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.), με το οποίο αναδεικνύεται μια σοβαρή, χρόνια στρέβλωση στην αξιολόγηση των στελεχών του μουσικού σώματος. Σύμφωνα με τα τεκμηριωμένα παράπονα που μεταφέρει η Ένωση, το πρόβλημα εντοπίζεται στην απουσία ή μη πρόβλεψη της σύστασης ξεχωριστού Σχολείου με συναφές αντικείμενο με την ειδικότητα των αξιολογούμενων στελεχών του Μουσικού σώματος.

      Με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, τα θιγόμενα στελέχη συμμετέχουν σε σχολείο με εκπαιδευτική ύλη που αφορά αντικείμενα τα οποία προορίζονται για την αξιολόγηση στελεχών ΄Όπλων και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (3 εβδομάδες). Καθίσταται προφανές ότι, λόγω μη συνάφειας με το αντικείμενο, οι δυνητικές επιπτώσεις στην σταδιοδρομία των στελεχών μπορεί να είναι πολύ σημαντικές, κυριολεκτικά άνευ λόγου.

      Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε για την εξέταση των προτάσεων της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ. προκειμένου:

              α.   Να δημιουργηθεί ξεχωριστό Σχολείο αξιολόγησης για τα Στελέχη του Μουσικού Σώματος, επί των αντικειμένων στα οποία  εκπαιδεύονται και εφαρμόζουν καθημερινά.

              β.   Να επαναξιολογηθούν οι συνάδελφοι που κρίθηκαν προακτέοι κατ’ αρχαιότητα και όχι κατ’ εκλογή, ως απόρροια των προαναφερθέντων.

      Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.  

      Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.