Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ:   Στέγαση Στρατιωτικών

ΣΧΕΤ. :  α.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 678/2023 έγγραφό μας

              β.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1046/2023 έγγραφό μας

              γ.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 201/2024 έγγραφό μας

              δ.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 6/2024 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι.         

              Κύριε Υπουργέ.

      Ένα από τα θέματα που διαρκώς απασχολούν τους στρατιωτικούς και αναδεικνύει η Ομοσπονδία μας είναι και αυτό της στέγασης, το οποίο επιδεινώνεται με αυξανόμενους ρυθμούς, όπως εξάλλου τεκμηριώσαμε πρόσφατα [(γ) σχετικό].

      Στο ανωτέρω πνεύμα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι.) αναδεικνύει με το (δ) σχετικό, το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένα, μια ρεαλιστική και εφικτή λύση στο εν λόγω πρόβλημα, για τα στελέχη που υπηρετούν σε μονάδες της Π.Ε. Πρέβεζας ή, έστω, διαμένουν εκεί. Η πρόταση της υπόψιν Ένωσης αφορά την επιστροφή των κτιριακών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν ως Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) και έχουν διατεθεί μέσω ΤΕΘΑ στο ΥΠΑΑΠΕΔ, την οποίαν από την πλευρά μας κρίνουμε ως υλοποιήσιμη.

      Εκτιμάται ότι, στο γενικότερο πλαίσιο του οικιστικού προγράμματος που έχει ανατεθεί στο ΓΕΣ, υφίσταται η δυνατότητα να ενταχθούν και τα υπόψιν κτίρια, τα οποία κατόπιν ανακαίνισης να διατεθούν είτε ως Ξενώνες, είτε ως ΚΑΑΥ.

      Κατόπιν των ανωτέρω Σας παρακαλούμε για την εξέταση και ικανοποίηση του υπόψιν αιτήματος.

      Παραμένουμε στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

      Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.