Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

                                                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                                      Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2024

      Η 21η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που οι πολίτες των Ιωαννίνων τιμούν την επέτειο της απελευθέρωσης της ιστορικής πόλης τους. Είναι μια μέρα μνήμης, από τις πολλές που έχει αυτός ο τόπος, όπου θυμόμαστε τους αγώνες που δόθηκαν στο παρελθόν, για να συνειδητοποιούμε τους αγώνες που πρέπει να δοθούν στο μέλλον, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε φωνή, για να μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι, με αξιοπρέπεια και ουσιαστικά Δικαιώματα.

      Σήμερα, ανήμερα αυτής της ημέρας μνήμης, οι στρατιωτικοί των Ιωαννίνων τιμούν με έργα το παρελθόν τους. Όχι επειδή κάτι τους έταξαν, ούτε επειδή έτσι αποφάσισε ένα δικαστήριο. Σήμερα, ανήμερα της επετείου των Ιωαννίνων, οι στρατιωτικοί που κάποτε, έκριναν ότι έπρεπε να δημιουργήσουν μια δεύτερη Ομοσπονδία, κρίνουν ότι η Ομοσπονδία αυτή, πλέον, δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, διότι στερεί την ελεύθερη φωνή των στρατιωτικών. Και το αποφασίζουν μέσα από ανοικτές πόρτες, με δημοκρατικές διαδικασίες, δίχως τοποτηρητές, εξωτερικές παρεμβάσεις και αποκλεισμούς.

      Σήμερα, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, οι στρατιωτικοί των Ιωαννίνων δηλώνουν ένα βροντερό ΠΑΡΩΝ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά της Π.Ο.Ε.Σ. για ενότητα και συνεργασία, μπροστά στα πολύ δύσκολα που έρχονται και διεκδικούν ξανά τη φωνή τους, το δικαίωμά τους σε ένα καλύτερο αύριο, γιορτάζοντας τη δική τους απελευθέρωση.

      Καλωσορίζουμε την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στην μεγάλη οικογένεια της Π.Ο.Ε.Σ., όπου οι διεκδικήσεις, η ελευθερία έκφρασης, η Δημοκρατία, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, είναι αυτονόητη καθημερινότητα. Το κάλεσμα της Π.Ο.Ε.Σ. για ενότητα και συνεργασία παραμένει ανοικτό προς κάθε φωνή που αισθάνεται ότι έχει σωπάσει. Στους στρατιωτικούς δεν αρμόζει η σιωπή.