Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2024

 

      Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, έχει εξαγγελθεί γενική απεργία, υπό την πολύ βαριά σκιά που αφήνει η θύμηση για το ένα έτος από το φριχτό δυστύχημα των Τεμπών, όπου πλήρωσαν με τη ζωή τους τη συνολική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, 57 συνάνθρωποί μας, κατά βάσιν νέα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχει και μία δεύτερη πολύ βαριά σκιά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε: αυτή του πρόσφατου καταδικαστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην πατρίδα μας.

 

      Το Σύνταγμα, ως γνωστόν, δεν επιτρέπει στους στρατιωτικούς να συμμετέχουν σε απεργίες. Αυτό, όμως, δεν μας αποτρέπει να φωνάξουμε με οργή και αγανάκτηση για τα προβλήματά μας και να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας ενώνοντας τη φωνή μας με τις φωνές των συμπολιτών μας που απεργούν. Ένα δικαίωμα το οποίο επιχειρείται να καταργηθεί, προφανώς διότι ενοχλεί. Ένα δικαίωμα το οποίο θα υπερασπιστούμε.

 

      Σήμερα οι στρατιωτικοί ως παθόντες σε πολλά επίπεδα, υπενθυμίζουν ότι είναι μέλη της ίδιας Κοινωνίας και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με αυτήν. Σήμερα οι στρατιωτικοί φωνάζουν (ξανά) ότι:

  • Το Κράτος Δικαίου και οι Θεσμοί χρήζουν ενίσχυσης και στήριξης. Αναμφίβολα, η Δικαιοσύνη αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα κάθε Κράτους Δικαίου.
  • Το Σύνταγμα πρέπει να ενισχυθεί και μαζί με αυτό τα Δικαιώματα που βρίσκονται υπό πλήρη συρρίκνωση.
  • Η, υποστηριζόμενη από διάφορα “pass”, φτωχοποίηση της Κοινωνίας πρέπει να σταματήσει άμεσα και να δοθούν πραγματικές, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, αποζημιώσεις και συντάξεις, ενώ παράλληλα να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια.
  • Η Παιδεία και η Υγεία πρέπει να παραμείνουν δημόσιο αγαθό.
  • Οι μηχανισμοί προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία πρέπει να ισχυροποιηθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας είναι ανθρώπινο Δικαίωμα. Η ίδια η εργασία είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
  • Ο θεσμός της Οικογένειας πρέπει να υποστηριχθεί αντί να διώκεται έμμεσα.
  • Οι συνθήκες εργασίας πρέπει να βελτιωθούν και αυτό γίνεται μόνο μέσα από προσλήψεις και ενίσχυση της Εργασίας.
  • Η Διαφάνεια οφείλει να στηριχθεί στην πράξη και όχι μόνο με λόγια. Η παραπληροφόρηση οφείλει να παταχθεί.
  • Οι Ένοπλές Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν ώστε να συνεχίσουν να αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας για την Πατρίδα μας.
  • Το Δημόσιο πρέπει να αποδαιμονοποιηθεί, να εξυγιανθεί ορθολογικά και να στηριχθεί.

 

      Ευχόμαστε η σημερινή ημέρα να αποτελέσει την ημέρα που ξαναγινόμαστε ενεργοί πολίτες, που διεκδικούμε στην πράξη ξανά, τα δικαιώματά μας, που απαιτούμε την ποιότητα ζωής που μας αξίζει πραγματικά, το Κράτος Δικαίου που μας αξίζει, τη Δικαιοσύνη που θα εμπιστευόμαστε με κλειστά τα μάτια, όπου οι τραγωδίες δεν κρίνονται από το εκλογικό αποτέλεσμα. Σήμερα οι στρατιωτικοί θυμόμαστε και τους δικούς μας αδικοχαμένους συναδέλφους και ζητάμε δικαίωση και γι’ αυτούς και για τα θύματα των Τεμπών και για κάθε άλλο αδικοχαμένο συνάνθρωπό μας. Σήμερα βροντοφωνάζουμε, ΩΣ ΕΔΩ.