Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

10
Σαβ, Ιουν

17/03/2023

 

ΘΕΜΑ:     Μέριμνα Συναδέλφων

         

          Συνάδελφοι, υπηρετούντες στο Αεροδρόμιο ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ, οι οποίοι διαμένουν στα ΟΣΕΑΑΥ Θρακομακεδόνων, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της Ένωσής μας κ. Μαυρίδη Βασίλειου στο alt gr, κατά την οποία θίχτηκε το πρόβλημα της μετακίνησης των συναδέλφων μας με υπηρεσιακά μεταφορικά μέσα και η έλλειψη βρεφονηπιακού σταθμού, επικοινώνησαν με το ΔΣ της Ένωσής μας, προκειμένου να μας μεταφέρουν αντίστοιχα προβλήματα που και οι ίδιοι αντιμετωπιζουν.

Συγκεκριμένα, ανεφεραν ότι βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις και συγκεκριμένα ότι  χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα τους και μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν διαθέτουν υποχρεώνοντας συναδέλφους τους, προκειμένου να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο. Για το λόγο αυτό ζήτησαν την παρέμβασή μας ώστε να διατεθεί υπηρεσιακό όχημα για τη μεταφορά τους.

Επιπλέον, μας γνωστοποίησαν ότι σε ένα αεροδρόμιο στο οποίο εργάζεται μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και μονίμων υπαλλήλων, δεν υφίσταται βρεφονηπιακός σταθμός.

           Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, στη  κατεύθυνση της ανάδειξης και επίλυσης των εν λόγω προβλημάτων.

           Παραμένουμε στη διαθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνισης και πληροφορίας.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Μαυρίδης Βασίλειος

ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)

6976949994                                                              

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γκούσκος Νεκτάριος

Ανθλγος (ΥΓ)

6955688571

 

 

https://www.scribd.com/document/632191576/854-%CE%95%CE%A3%CE%A0%CE%95%CE%95%CE%A0-%CE%A0%CE%9F%CE%95%CE%A3-%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9C%CE%9D%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D

 

16/03/2023

Ενημέρωση

Τρείς (3) πλέον Ερωτήσεις κατατέθηκαν στην ΒτΕ μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου απο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη που υπηρετούν στη Π.Ε. Πιερίας.

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Πιερίας κ. Μαυρίδη Βασίλειο και σύμφωνα με παρελθόντα έγγραφα (πάγιες διεκδικήσεις της Ένωσης ), που έχουν αποσταλεί σε όλους τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου ερωτήθηκαν τα εξής:


Να μπει οριστικό τέλος στις μετακινήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τις Περιφέρειες Μακεδονίας και Θράκης προς το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (424 ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη.

 

Οξυμένο το στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα της Πιερίας

Ελλείψεις σε δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 

 

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Μαυρίδης Βασίλειος

ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)

6976949994                                                              

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γκούσκος Νεκτάριος

Ανθλγός (ΥΓ)

6955688571

 

ΘΕΜΑ:         Τοποθετήσεις – Μεταθέσεις – Αποσπάσεις (Προκήρυξη Θέσεων Εξωτερικού)

ΣΧΕΤ. :         ΠΧ Φ.411/5/735224/Σ.342/01 Φεβ 23/ΓΕΣ/Β2

 

          Σας γνωρίζουμε ότι με το σχετικό, στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπροσώπησης της Χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, προκηρύσσεται αριθμός θέσεων εξωτερικού, για κάλυψη από το έτος 2023, κατόπιν επιλογής κατάλληλου στρατιωτικού προσωπικού.

 

          Ωστόσο, μετά από παράπονα μελών της ένωσής μας, αποκλείστηκαν, για ακόμη μία φορά, συνάδελφοί μας προερχόμενοι εξ Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς και Ανθυπασπιστές Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), χωρίς να υφίστανται προφανείς λόγοι ή να δικαιολογείται αυτός ο αποκλεισμός, παρότι διαθέτουν το σύνολο των τυπικών προσόντων, πλην πτυχίου ΑΔΙΣΠΟ (για τους εξ ΑΣΣΥ) και ΑΣΣΥ (για τους ΕΜΘ Ανθστές).

 

          Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να μεταφερθεί η πικρία και η αδικία που αισθάνονται οι ανωτέρω συνάδελφοί μας από τον αποκλεισμό τους από τις θέσεις θέματος, με τελικό στόχο την επαναξιολόγηση και επανακαθορισμό των προσόντων που απαιτούνται, για την κάλυψη θέσεων εξωτερικού.

 

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας και διευκρίνησης.         

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Μαυρίδης Βασίλειος

ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)

6976949994                                                              

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γκούσκος Νεκτάριος

Ανθλγος (ΥΓ)

6955688571

 

https://www.scribd.com/document/626128675/2023002016-%CE%95%CE%A3%CE%A0%CE%95%CE%95%CE%A0-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%9F%CE%95%CE%A3-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%97%CE%A1%CE%A5%CE%9E%CE%97-%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D-%CE%95%CE%9E%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5

 

ΘΕΜΑ:         Έκκληση για Οικονομική Βοήθεια σε Τέκνο Συναδέλφου

 

              Προσφάτως, συνάδελφός μας, μέλος της Ένωσής μας, του οποίου το μόλις 2,5 χρονών αγοράκι αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απηύθυνε δραματική έκκληση στα πρόσωπά μας, προκειμένου με τις δικές μας δυνάμεις να γνωστοποιήσουμε την εξαιρετικά τραγική κατάσταση που βιώνει το μικρό αγγελούδι.

              Συγκεκριμένα, το τέκνο του συναδέλφου μας πάσχει από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, ατρησία ορθού και οισοφάγου, ενώ έχει υποβληθεί (μεταξύ άλλων) σε τραχειοστομία, εγκαρσιοστομία και νηστιδοστομία, προκειμένου να αναπνέει (μέσω μηχανικής υποστήριξης και παροχής οξυγόνου) και να σιτίζεται (μέσω καθετήρα).

              Απόρροια της άκρως σοβαρής κατάστασης, είναι η επί μακρόν παραμονή σε ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων και μια ατέλειωτη σειρά επώδυνων εξετάσεων και επεμβάσεων, με αποκορύφωμα την νοσηλεία του στο νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου, όπου και υποβλήθηκε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο και εξειδικευμένο χειρουργείο (αποκατάσταση τμήματος της τραχείας από το οποίο απουσίαζαν τα ημικρίκια, πάθηση εξαιρετικά σπάνια η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα λόγω έλλειψης ιατρικής εμπειρίας, γνώσης και υλικοτεχνικής υποδομής).

              Το ανωτέρω χειρουργείο, μαζί με τα νοσήλια, κόστισε 753.816,22 λίρες Αγγλίας περίπου, το 90% του οποίου καλύφθηκε από τον ΕΟΠΠΥ, ενώ το υπόλοιπο 10% (περίπου 82.103,18 ευρώ) καλείται να καλύψει η οικογένεια του συναδέλφου μας από ιδίους πόρους.

              Δεδομένου ότι η σύζυγος του συναδέλφου μας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εργασία της, ώστε να αφοσιωθεί στην απαιτητική, 24ωρη φροντίδα του μωρού, οι ιδίοι πόροι της οικογενείας του ανέρχονται στα 1.100 ευρώ περίπου, όσος ο μισθός του Μ. Αλχία. Περιττό να αναφερθεί ότι τα 1.100 ευρώ μετά βίας καλύπτουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της οικογένειας (μηχανήματα υποστήριξης, φιάλες οξυγόνου, ειδικές πάνες-κρεβάτια, συχνές μετακινήσεις σε ιατρικά κέντρα κ.λπ.).

              Κατόπιν των ανωτέρω και προσπαθώντας να σας μεταφέρουμε την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει ο συνάδελφός μας, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν πωλήσει την ιδιόκτητη οικία του, με ακόμα πιο δυσάρεστα περαιτέρω αποτελέσματα (εξεύρεση κατάλληλης οικίας, καταβολή ενοικίων από έναν μισθό που δεν αρκεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας κ.λπ), παρακαλούμε για τις κατά την αρμοδιότητά σας ενέργειες, κοινοποιώντας την παρούσα σε όλους τους πολιτικούς, θεσμικούς, οικονομικούς κ.α. φορείς της Χώρας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια του συναδέλφου μας.

 

              Τα στοιχεία του συναδέλφου μας [Μ. Αλχίας (ΤΔΒ) Σ.Γ. (Α.Μ.: 20485)], βρίσκονται στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής ή φορέα.

 

                Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνισης και πληροφορίας.

 

                Οι αποδέκτες για πληροφορία, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση και αρμοδιότητά τους ενέργειες.    

 

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Μαυρίδης Βασίλειος

ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)

6976949994                                                             

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γκούσκος Νεκτάριος

Ανθλγος (ΥΓ)

6955688571

 

https://www.scribd.com/document/613852757/%CE%95%CE%A3%CE%A0%CE%95%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%97

 

 

Το ALT.GR μίλησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Βασίλη Μαυρίδη ΕΠΟΠ Λχία (ΠΒ) και του ζήτησε να αναφερθεί στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή την περίοδο και ειδικότερα τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

 

  • Κύριε πρόεδρε πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος (5018/2023) της κυβέρνησης που κατά τον τίτλο του αφορά στη μέριμνα του προσωπικού. Ποια η άποψή σας;

Ο νόμος 5018/2023 που τιτλοφορείται ως «μέριμνας προσωπικού», μόνο ως μέριμνας προσωπικού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού  δεν λύνει κανένα επί της ουσίας πρόβλημα των στρατιωτικών. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί το ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής, όσο και στην Ολομέλεια αυτής,  έχει λάβει τη δυσμενή κριτική της αντιπολίτευσης και της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσκληθέντων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστών. Άλλωστε, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχτηκε, η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία αποτελεί μία απόπειρα περιορισμένης νομοθετικής παρέμβασης. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο γεγονός ότι δεν επιλύει τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντιθέτως, εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται ότι δημιουργεί νέα, χαρακτηρίζοντάς τον στη συνείδησή μας ως κατώτερο των περιστάσεων και των προσδοκιών μας, μη ανταποκρινόμενος στα χρόνια δίκαια αιτήματα, τόσο της Ένωσής μας, όσο και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).. Όπως, άλλωστε, χαρακτηριστικά ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νικόλαος Παπαναστάσης, η συντριπτική πλειοψηφία των 11.245 ατόμων που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, το χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητο». Ακόμη και ο εισηγητής της πλειοψηφίας, αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Μανωλάκος, σημείωσε το περιορισμένο αποτύπωμα του νομοσχεδίου. «Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν στο μέλλον» ανέφερε στην ομιλία του. Από τα παραπάνω, όχι μόνο συμπεραίνεται, αλλά τεκμαίρεται η απροθυμία ουσιαστικής μέριμνας για το προσωπικό.

Διαβάστε περισσότερα...

https://www.alt.gr/synenteyxi-me-to-vasili-mayridi-proed/

 

Τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), ΕΠ.ΟΠ. Λχία (ΠΒ) Βασίλειου Μαυρίδη, στην Δίον Τηλεόραση και την Εύη Μιχωλού.

-Δικαστικές αποφάσεις για τα νυχτερινά (Δικαιώθηκαν οι συνάδελφοι που εμπιστεύτηκαν την ΠΟΕΣ μέσω της ΕΣΠΕΕΠιερίας)

-Εφάπαξ καταβολή επιδόματος 600€ στους αστυνομικούς και λιμενικούς σε αντίθεση με τα μόλις 150€ των στρατιωτικών!

-Η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης για τέκνο Στρατιωτικού με προβλήματα υγείας απο τους Πολιτικούς/Οικονομικούς φορείς της χώρας (Υπουργείο Υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, κλπ) .

 

Περισσότερα Άρθρα...