Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

26
Παρ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Δαπάνες Υγειονομικής Περίθαλψης (Λογοθεραπείες - Εργοθεραπείες)

1. Με το παρόν έγγραφό μας σας μεταφέρουμε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας, τέκνα των οποίων, λόγω ψυχοκινητικής ανωριμότητας και προβλημάτων στον λόγο χρειάζονται εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο.

2. Οι ανωτέρω συνάδελφοί μας κάθε μήνα κατέθεταν μια σειρά από δικαιολογητικά προκειμένου ένα μέρος της δαπάνης που κατέβαλλαν για τις ανωτέρω πράξεις να τους επιστραφεί.

3. Πληροφορηθήκαμε ότι συνάδελφός μας, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία και μέσω δαπάνης να του επιστραφεί το νόμιμο ποσό που του αναλογεί, του εγνώσθη ότι δεν αποζημιώνονται οι θεραπείες μέσω τηλεδιάσκεψης καθόσον δεν υφίσταται κρατική τιμή.

4. Κατόπιν των ανωτέρω και θεωρώντας ότι το ζήτημα είναι άδικο ως προς τους γονείς, διότι εν μέσω πανδημίας (covid-19) και κατά τη διάρκεια του γενικού κλεισίματος (lockdown) της Χώρας μας, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες νομίμως μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε οι γονείς, σε συνεργασία με τους γιατρούς, να παρέχουν το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά τους, καταβάλλοντας ακριβώς το ίδιο ποσό ως κόστος των συνεδριών, ωσάν να ήταν και ενώπιον των ιατρών σε επίσκεψη στο ιατρείο τους.

4. Η Ένωσή μας θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι καθαρά γραφειοκρατικό, καθόσον η ως άνω ενέργεια (εργοθεραπεία – λογοθεραπεία μέσω τηλεδιάσκεψης) προβλέφθηκε σαν μέτρο προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού και ως τέτοιο (γραφειοκρατικό) μπορεί να επιλυθεί άμεσα, με το να δέχονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες ως δικαιολογητικό και την απόδειξη παροχής υπηρεσιών από τον αντίστοιχο ιατρό για τη θεραπεία που παρείχε με τηλεδιάσκεψη είτε σχετική προς τούτο βεβαίωση.

ΕΣΠΕΕΛΕΣΒ 75/2020 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd