Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

26
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Άδεια Ειδικού Σκοπού στους Στρατιωτικούς

α. Η από 11.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 55, «Κα-τεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»)

β. Φ.900/883/18121/Σ.5449/11.3.3020/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΙΣΤΥ/ΤΔΣ

γ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 429/13.3.2020 έγγραφό μας

1. Σε συνέχεια του (γ) σχετικού εγγράφου μας και κατόπιν των (β) και (γ) ομοίων, που αφορά στη χορήγηση αδείας ειδικού σκοπού σε στρατιωτικούς που είναι γονείς παιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα επέκτασης της αδείας αυτής και στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν παιδιά τα οποία, για οποιοδήποτε λόγο (είτε λόγω εισοδήματος, είτε με βούληση των ίδιων των γονέων), δεν είναι εγγεγραμμένα στις ανωτέρω δομές και αναγκάζονται, όταν οι γονείς τους πηγαίνουν στις εργασίες τους, τούτα (τα παιδιά) να μεταφέρονται για φύλαξη στην οικία των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

2. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η παραμονή των παιδιών με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, πρόσωπα τα οποία ούτως ή άλλως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, λόγω ηλικίας, άρα και είναι εν δυνάμει θετικοί ασθενείς του κορωνοϊού, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Εάν λοιπόν δεχτούμε το γεγονός ότι οι ηλικίες αυτές πρέπει να παραμείνουν σε ασφαλές περιβάλλον («ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ») τα εγγόνια τους, παιδιά των συναδέλφων, καθίστανται υποχρεωτικά εν δυνάμει φορείς (χωρίς συμπτώματα) του κορωνοϊού, αφού καθημερινώς θα μπαινοβγαίνουν στην οικία τους.

3. Οφείλουμε από τη μία να εξασφαλίσουμε ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν πρέπει να νοσήσουν και από την άλλη να μην εγκλωβίσουμε τα μικρά παιδιά, επ΄ αόριστον σε ένα περιβάλλον, που μόνο υγιές δεν είναι, αλλά και να καταστούν τα ίδια φορείς του ιού.

ΠΟΕΣ 463/2020 ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΚΝΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd