Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

26
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 744/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ) σχετικά με τις διαφορές που παρατηρούνται στους μισθούς των μαθητών των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΜΥΑ), έναντι των μαθητών των αντιστοίχων σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος και τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ (δείτε εδώ) και τη ΜέΡΑ 25 (δείτε εδώ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει το ζήτημα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Οι αποδοχές των σπουδαστών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων – Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ), καθώς και των μαθητών των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4472/2017 (Άρθρα 125 και 126).

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική για τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ως προς το χρόνο και το ύψος αυτών, καθορίζεται κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνδυασμό με την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες.

Από πλευράς ΥΠΕΘΑ, βούληση και προτεραιότητα αποτελεί η δίκαιη αντιμετώπιση των αιτημάτων των στελεχών και των μαθητών, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια που υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική που θα εφαρμοσθεί, καθορίζεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΚΚΕ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙ... by ΠΟ ΕΣ on Scribd