Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Κυρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 809/2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, αναφορικά με τα πτυχία που χορηγούνται από τις ΕΔ αλλά δεν αναγνωρίστηκαν από τις ΕΔ κατά τον εξ εξελίξει διαγωνισμό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), το θέμα έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τον βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής, κ. Αντώνη Μυλωνάκη, ως εξής:

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 12/06/2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Μη αναγνώριση πτυχίων που αποκτώνται στις ΕΔ από το Υπουργείο»

Αξιότιμε Υπουργέ,

Στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 809/09-06-2021 επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών αναφέρεται η απογοήτευση των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης σχετικά με τον διαγωνισμό κατάταξης Επαγγελματιών Οπλιτών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι άνω Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης με ειδικότητα του μάγειρα αναφέρουν ότι παρά το πτυχίο που απέκτησαν από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) αποκλείστηκαν από τον άνω διαγωνισμό, λόγω μη αναγνώρισης των πτυχίων τους.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (13/09/2020), ότε και δήλωσε ότι: «στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά το στρατό». Κυριότερος σκοπός της άνω δήλωσης είναι οι στρατευμένοι να αποκτούν δεξιότητες κατά τη θητεία τους, ώστε να μην θεωρούν αυτή τροχοπέδη στο σχεδιασμό της ζωής τους.

Σ’ αυτό το σημείο όμως υπάρχει η εξής αντίφαση. Από τη μια πλευρά η Κυβέρνηση υποσχόταν ότι κατά τη θητεία κάποιου στις Ένοπλες Δυνάμεις θα δίνουν εφόδια σε αυτόν, τα οποία θα αναγνωρίζονται στην μετέπειτα επαγγελματική του πορεία, ενώ από την άλλη το ίδιο το Υπουργείο φέρεται 2 να αποκλείει από τον διαγωνισμό Επαγγελματιών Οπλιτών άτομα που απέκτησαν εφόδια, εξειδίκευση και κατάρτιση στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν ήδη την εμπειρία σίτισης εκατοντάδων στελεχών.

Βάσει των ανωτέρω:

Ερωτάται ο Υπουργός:

1) Θεωρείτε ότι ο άνω αποκλεισμός των ΟΒΑ με ειδίκευση μάγειρα από το ΚΕΕΜ στο διαγωνισμό για επαγγελματίες οπλίτες συνάδει με τις πρωθυπουργικές υποσχέσεις;

2) Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αντίφαση; Ο ερωτών Βουλευτής Αντώνιος Μυλωνάκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΕΔ by ΠΟ ΕΣ on Scribd