Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 1257/2023 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προήλθε από τα υπ' αριθμ. πρωτ. 134/2023 και 137/2023 έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), σχετικά με τη συμμετοχή των στρατιωτικών στα σχέδια έκτακτης ανάγκης της πολιτικής προστασίας, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, με αναφορά του ως εξής:

                                                                                          ΑΝΑΦΟΡΑ

                                                               ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή Στρατιωτικών στα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπογράφων Βουλευτής καταθέτει ως αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό την από 5 Αυγούστου 2023 ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων  Στρατιωτικών με θέμα «Συμμετοχή Στρατιωτικών στα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας».

Πρέπει να αναφερθεί ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων ναι μεν απαρτίζουν έναν εκ των βασικών πυλώνων του κρατικού μηχανισμού, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η αξιοποίηση τους συνεργαζόμενοι με τα άλλα σώματα ασφαλείας, εκτελώντας τα καθήκοντα τους μέσα σε ένα πλαίσιο στο οποίο δεν θα καταπατώνται τα εργασιακά τους δικαιώματα και δε θα ζημιώνονται οι αποδοχές τους, καθώς επίσης δεν θα εγείρονται ζητήματα ασφαλείας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ήδη από την αρχή της ανακοίνωσης της Π.Ο.Ε.Σ. τονίζεται ότι  (..) σας μεταφέρουμε ως κατεπείγουσες τις διαμαρτυρίες και την αιτιολογημένη αγανάκτηση στρατιωτικών που υπηρετούν κατά βάση σε περιοχές της Φρουράς Καστοριάς, οι οποίοι διαμαρτύρονται αφενός για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται τα περίπολα πυρασφάλειας , αφετέρου για την απόλυτη έλλειψη μέριμνας που συνοδεύεται από πλήρη αδιαφορία από πλευράς Ηγεσίας .

 Παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τα όσα εκτίθενται στην ως άνω αναφερθείσα ανακοίνωση καθώς και για την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την διασφάλιση των δικαιωμάτων, δεδομένης της κοινωνικής προσφοράς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων .

                                                                                     Αθήνα, 08/08/2023

                                                                                Ο υπογράφων βουλευτής

                                                                                 Ευάγγελος Αποστολάκης