Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 1311/2023 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προήλθε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 22/2023 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.), σχετικά με τα παράπονα στελεχών του ΣΞ για το γεγονός διακοπής παροχής υπηρεσιών από συμβεβλημένους με το ΥΠΕΘΑ ιατρούς στην περιοχή της Δράμας, το θέμα έρχεται στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στη ΒτΕ, από τον , Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης, κ. Στυλιανό Φωτόπουλο, ως εξής:

                                                                                             ΕΡΩΤΗΣΗ

                                                  Του: Στυλιανού Φωτόπουλου, Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Συμβεβλημένοι με το ΥΕΘΑ Ιατροί Φρουράς Δράμας»

Κύριοι Υπουργοί, Συμφώνως εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (ΕΣΠΕΕΔ) με Αρ. Πρωτ.:22/18-08-2023, η εν λόγω Ένωση τονίζει αφενός τη μαζική αποχώρηση συμβεβλημένων με το ΥΕΘΑ ιατρών στην περιοχή της Δράμας, λόγω μεγάλου χρονικού διαστήματος μη καταβολής των αποζημιώσεών τους, και αφετέρου τη μη επικαιροποίηση των καταστάσεων συμβεβλημένων με το ΥΕΘΑ ιατρών στην εν λόγω περιοχή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, συνέπεια των παραπάνω είναι «η δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των στελεχών για την κάλυψη τρεχουσών ιατρικών επισκέψεων μελών της οικογένειάς τους, καθόσον οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του Στρατιωτικού Προσωπικού και των μελών των οικογενειών τους, που υποβάλλονται…» να καθυστερούν να εξοφληθούν έως και εφτά μήνες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως προβείτε στην «…ταχύτερη εξόφληση των ιατρικών επισκέψεων στους συμβεβλημένους με το ΥΠΕΘΑ ιατρούς, ούτως ώστε αυτοί να μην αποχωρούν από τις συμβάσεις…», καθώς και στην «…άμεση επικαιροποίηση των καταστάσεων συμβεβλημένων ιατρών στη Φρουρά Δράμας, προς ενημέρωση και αποφυγή σύγχυσης στα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στην περιοχή»;

                                                                              Ο ερωτών Βουλευτής

                                                                         ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ