Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.), σχετικά με την καθυστέρηση αποζημίωσης δαπανών ειδικής αγωγής (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ), το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με κατάθεση ερώτησης από τον βουλευτή Α΄Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης κ. Στυλιανό Φωτόπουλο, ως εξής:

                                                                                            ΕΡΩΤΗΣΗ

Του: Φωτόπουλου Στυλιανού, Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη (Αποζημίωση Δαπανών)»


Κύριοι Υπουργοί,


Συμφώνως επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (ΕΣΠΕΕ Νήσων), η οποία διακινήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις δαπανών ειδικής αγωγής (όπως λογοθεραπείες κλπ.). Ο δε λόγος της επί σειρά μηνών καθυστέρησης, κατά την ΕΣΠΕΕΝ, είναι η αλλαγή του πλαισίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των στρατιωτικών. Εν συνεχεία της επιστολής, οι λογοθεραπείες και εργοθεραπείες, για τις οποίες υπήρχαν ήδη γνωματεύσεις από την Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ) και οι θεραπείες αυτών, μέχρι τούδε αποζημιώνονταν κανονικά. Ωστόσο και βάσει των νέων δεδομένων, οι συγκεκριμένες θεραπείες εμπίπτουν πλέον στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια να απαιτούνται νέες γνωματεύσεις από την ΑΝΥΕ.

Η δε ΑΝΥΕ επί του θέματος δε δύναται εν ευθέτω χρόνω να επανεξετάσει ή επαναξιολογήσει τις υποθέσεις, διότι δε δύνανται να συναντηθούν τα στελέχη του ΠΝ με θεράποντα γιατρό της επί μακρόν. Τέλος και κατά το ενδιάμεσο, συνεχίζουν οι συνεδρίες των υπό θεραπεία παιδιών (κατά βάση), χωρίς να διαφαίνεται επανέναρξη καταβολής αποζημιώσεων στους γονείς αυτών, οι οποίοι συνεχώς να καταβάλλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις εν λόγω συνεδρίες.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:


Προτίθεστε όπως αφενός καταβάλλετε άμεσα τις αποζημιώσεις (με αναδρομική ισχύ) που αναλογούν στο σύνολο των θεραπειών των ενδιαφερομένων και αφετέρου να επισπεύσετε τη διαδικασία παραπομπής για επαναξιολόγηση των περιπτώσεων από την ΑΝΥΕ εντός του τρέχοντος μηνός (Φεβρουαρίου);
                                                                                   Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                               ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ