Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 380/2024 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προήλθε από το υπ΄αριθμ. πρωτ. 6/2024 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι.), σχετικά με την αξιοποίηση επ ωφελεία  των στελεχών των ΕΔ, κτηριακών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν ως ΣΟΑ στον Δήμο Πρέβεζας, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με κατάθεση ερώτησης από τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνο Χήτα, ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Αξιοποίηση Εγκαταστάσεων Πρώην ΣΟΑ Πρέβεζας»


Κύριε Υπουργέ,


Συμφώνως εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ι.) με Αρ. Πρωτ. 06/07-03-2024, η εν λόγω αναφέρει ότι μέχρι το 2012 λειτουργούσαν στο Δήμο Πρέβεζας κτηριακές εγκαταστάσεις ως Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ). Έκτοτε και κατόπιν της εγκατάλειψης αυτών - εν όσω υπήχθησαν στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) προς αξιοποίηση - υπέστησαν σημαντικές φθορές. Κρίνεται δε πια αναγκαίο, δεδομένου ότι τα πλησιέστερα ΚΑΑΥ βρίσκονται στα Καλά Νερά της Μαγνησίας, οι στρατιωτικοί της Ηπείρου να αποκτήσουν Ξενώνες ή ΚΑΑΥ, εντός των εν λόγω πρώην ΣΟΑ.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Προτίθεσθε όπως δημιουργήσετε Ξενώνες ή ΚΑΑΥ στις αναφερόμενες εγκαταστάσεις των πρώην ΣΟΑ Πρέβεζας, προκειμένου οι στρατιωτικοί της Ηπείρου να μην είναι αναγκασμένοι να διανύουν μακρινές αποστάσεις, ώστε να καταφθάνουν για παραθέριση στη Μαγνησία (με δεδομένο ότι στις εγκαταστάσεις των Καλών Νερών αυτής της Π.Ε. διαμένουν στρατιωτικοί και από Μακεδονία και από Θεσσαλία);


                                                                                    Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                                  ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ