Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Κυρ, Μάι

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή έγγραφα της Ομοσπονδίας μας και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.), σχετικά με την αξιολόγηση των στελεχών του μουσικού σώματος και την κατάθεση αναφοράς επί του θέματος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τον βουλευτή Χίου και τέως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και ερώτησης  από τον βουλευτή Ά Αθηνών της Ελληνικής Λύσης κ. Γραμμένο Βασίλειο, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Δένδιας, απάντησε ως εξής:

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς, σας γνωρίζω ότι η εκπαίδευση και η αξιολόγηση των στελεχών των Γενικών Επιτελείων ανεξαρτήτως όπλου, σώματος ή ειδικότητας, είναι συνυφασμένες με την ιδιότητά τους ως στρατιωτικών και σκοπό έχουν την εξασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.


Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εμπεριστατωμένης εισήγησης των Γενικών Επιτελείων για την αναγκαιότητα αξιολόγησης των στρατιωτικών Μουσικού Σώματος ή με ειδικότητα Μουσικού σε ειδικότερα αντικείμενα, θα αναλάβει κάθε απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία για την προσφορότερη διαμόρφωση του σχετικού νομικού πλαισίου.

                                                                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
                                                                            ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ